ΣΟΥΔΑΝ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ

23:00 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε μια 23χρονη Σουδανή, η οποία κατηγορείται για μοιχεία. Η νεαρή γυναίκα κρατείται αλυσοδεμένη στη φυλακή μαζί με το έξι μηνών βρέφος της, όπως κατήγγειλαν σήμερα ακτιβιστές.

Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών, ανακοίνωσε ότι έχει ορίσει δικηγόρους οι οποίοι άσκησαν έφεση εναντίον της απόφασης του δικαστηρίο, όμως θα περάσει το λιγότερο ενάμισης μήνας προτού εκδικαστεί η έφεση και υπάρξει μια απόφαση από το εφετείο. Στο μεταξύ η 23χρονη θα παραμείνει αλυσοδεμένη στη γυναικεία φυλακή Ομντουρμάν μαζί με το έξι μηνών παιδί της, του οποίου η

υγεία δεν είναι καλή

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η καταδίκη της 23χρονης Σουδανής δεν συνάδει με τους διεθνείς κανονισμούς, ενώ παραβιάζει και το ποινικό δίκαιο του Σουδάν.

«Η ποινή του λιθοβολισμού επιβλήθηκε (…) έπειτα από μια άδικη δίκη, στην οποία καταδικάστηκε βάσει μόνο της ομολογίας της, ενώ δεν είχε και πρόσβαση σε δικηγόρο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση.

Είναι η δεύτερη παρόμοια  καταδίκη που επιβάλλεται μέσα σε λίγους μήνες. Τον Απρίλιο δικαστήριο του Σουδάν είχε επιβάλει παρόμοια ποινή για μοιχεία στην Ιντισάρ Σάριφ Αμπντάλα, η οποία, σύμφωνα με ακτιβιστές, είναι περίπου 20 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα