Στην... πίστα της πλατείας Αριστοτέλους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτην... πίστα της πλατείας ΑριστοτέλουςΔευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 17:51

Μια πρωτόγνωρη όψη απέκτησε χθες η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετατράπηκε σε πίστα της Formula 1, ενθουσιάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης!

Οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

και ειδικότερα τα μέλη της ομάδας Aristotle Racing Team για πρώτη φορά έκαναν επίδειξη του μονοθέσιου αγωνιστικού όχηματός τους, του ΑΡΤ-14, το οποίο έχει σαρώσει τα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Από το μεσημέρι της Κυριακής έως τις 8.00 το βράδυ το ΑΡΤ-14 έκοβε βόλτες (χαλαρές) στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία, ενώ μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά, να καθίσουν στη θέση του πιλότου και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του.

«Πρόκειται για το καλύτερο αγωνιστικό όχημα που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα η ομάδα μας. Το ΑΡΤ-14 σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα διαφέρει στην ικανότητα φρεναρίσματος, την επιτάχυνση και στα κρατήματα» λέει ο Αντώνης Μπουράτας, μέλος της Aristotle Racing Team και οδηγός του αγωνιστικού μονοθέσιου.

Χωρίς υποδομές

Το έργο των φοιτητών, όπως εξηγεί ο ίδιος, δεν είναι καθόλου εύκολο: «Στην Ελλάδα δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές για την κατασκευή τέτοιου είδους οχημάτων, ενώ δεν έχουμε και την απαραίτητη βοήθεια από αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως συμβαίνει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

»Στηριζόμαστε στα πόδια μας, στις γνώσεις μας, στο μεράκι και στη θέλησή μας να παράγουμε».
Από την πλευρά του ο Χρήστος Κεχαγιάς, επίσης μέλος της Aristotle Racing Team, επισημαίνει: «Για να γίνει το ART-14 χρειάστηκαν πολλή μελέτη και προσπάθεια. Μπορούμε όμως να καταφέρουμε πολλά περισσότερα και γι' αυτό προσπαθούμε».

Επόμενος στόχος των φοιτητών και των καθηγητών τους είναι να δημιουργήσουν ένα ακόμη καλύτερο από το ΑΡΤ-14 αγωνιστικό όχημα. «Ευελπιστούμε ότι το 2016 θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του νέου αυτοκινήτου, με το οποίο θα σηκώσουμε ακόμη πιο ψηλά τις σημαίες της Θεσσαλονίκης και του ΑΠΘ» σημειώνει ο Αντώνης Μπουράτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα