Αμαρτωλές καλόγριες σε καθολικό μοναστήρι

ΚΟΣΜΟΣΛεσβιακές τελετές σε (ροζ) μοναστήριΑμαρτωλές καλόγριες σε καθολικό μοναστήριΔευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 16:24

Διεθνή... φήμη αποκτούν οι καλόγριες του «ροζ» μοναστηριού Σαν Αμπρότζιο της Ρώμης μετά τη μετάφραση βιβλίου με την αμαρτωλή δράση τους στα αγγλικά.

Πρόκειται για ιστορία λεσβιακού, αλλά και straight σεξ, δολοφονιών και αποπλάνησης στην ιταλική

πρωτεύουσα του 19ου αιώνα, με πρωταγωνίστρια την ερωτομανή αδελφή Μαρία Λουίζα.

Η όμορφη μοναχή είχε παρασύρει τις άλλες αδελφές σε ερωτικές περιπτύξεις υποκρινόμενη ότι είχε οράματα και υπερφυσικές δυνάμεις, ενώ διατηρούσε ερωτική σχέση και με ένα θεολόγο. Φρόντιζε μάλιστα να κρατάει κρυφά τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του μοναστηριού, δολοφονώντας όσες επιχειρούσαν να την προδώσουν.
Οι παραπάνω αποκαλύψεις περιλαμβάνονται στο βιβλίο του καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας του πανεπιστήμιου Μίνστερ της Γερμανίας Χέρμπερτ Βολφ, ο οποίος έμαθε την ιστορία του αμαρτωλού μοναστηριού όταν του επιτράπηκε να μελετήσει τα αρχεία της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστης.

Το βιβλίο με τίτλο «The Nuns of Sant' Ambrogio» φέρνει στο φως το καλά κρυμμένο σκάνδαλο της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο ξετυλίχτηκε μετά τις καταγγελίες που έκανε μια πριγκίπισσα, όταν κατάφερε να το σκάσει από τη μονή. Η πριγκίπισσα Καταρίνα φον Χοχενζόλερν - Σιγκμαρίνγκεν όταν έμεινε χήρα αποφάσισε να πάει στη μονή του Σαντ' Αμπρότζιο, όπου δεν άντεξε περισσότερους από 15 μήνες.
Στη διάρκεια της παραμονής της εκεί παρατήρησε μια ύποπτη σχέση ανάμεσα στη Μαρία Λουίζα και τον θεολόγο Πίτερ Κρόιτσμπεργκ, τον οποίο εκμεταλλευόταν σεξουαλικά με τη δικαιολογία ότι προσπαθούσε να τον απελευθερώσει από τα δαιμόνια που τον είχαν καταλάβει. Οταν άρχισε να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα όσα συνέβαιναν εκεί, η Μαρία Λουίζα επιχείρησε να τη δηλητηριάσει, ωστόσο εκείνη όχι μόνο επέζησε, αλλά κατάφερε και να δραπετεύσει. Φεύγοντας από το μοναστήρι θεώρησε καθήκον της να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν σε αυτό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επίσημη έρευνα, στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφτηκε όλη η δράση της άτακτης αδελφής.

Η Μαρία Λουίζα καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε απόλυτη απομόνωση για 18 χρόνια, ενώ παύτηκε η λειτουργία του μοναστηριού.

Οι μαρτυρίες που σοκάρουν

«Ηθελε να έρχονται σε επαφή τα κορμιά μας. Το ονόμαζε "δόσιμο". Μου ζητούσε να ξαπλώσω σε συγκεκριμένη στάση, με τα πόδια ψηλά, ενώ εκείνη τυλιγόταν γύρω μου» ανέφερε στην κατάθεσή της η μοναχή Μαρία Τζιανσίτα. Η ίδια αποκάλυψε παράλληλα ότι στα όργια συμμετείχαν και άντρες. Υπήρχε μάλιστα ένας ιερέας στη μονή που τις «ευλογούσε» συχνά. «Αφού μου έδινε την ευλογία της Παρθένου, ακουμπούσε το κεφάλι του στο στήθος μου, στο σημείο της καρδιάς. Μετά με φιλούσε στο στόμα και στο πρόσωπο» συνέχιζε η Μαρία Τζιανσίτα. Το πόρισμα της έρευνας ήταν επομένως καταπέλτης. «Οι δόκιμες έκαναν ανάρμοστες πράξεις με την επικεφαλής, ανταλλάσσοντας φιλιά και άλλες πράξεις οικειότητας. Την παραμονή της ορκωμοσίας τους γίνονταν λεσβιακές τελετές μύησης. Επίσης, οι γυναίκες έρχονταν σε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή» σημειωνόταν σε αυτό.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Αναζητήσεις
τσοντες σε μοναστηρια, στοντα.με.καλογρηες
Τυχαία Θέματα