Βρετανία: Συναγερμός για το φονικό πολικό ψύχος (-10°C) που σαρώνει

ΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Συναγερμός για το φονικό πολικό ψύχος (-10°C) που σαρώνειΔευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 17:24

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και πρόνοιας της Βρετανίας εξαιτίας του κύματος πολικού ψύχους που πλήττει τη χώρα. Σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει έως 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το κρύο θα μπορούσε να σκοτώσει ένα άτομο κάθε επτά λεπτά! «Ο κρύος καιρός

μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ηλικιωμένους, που έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι αυτόν τον χειμώνα ένας ηλικιωμένος θα μπορούσε να πεθάνει κάθε επτά λεπτά από το κρύο, καθώς σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι απλώς δεν έχουν χρήματα για να θερμάνουν ικανοποιητικά το σπίτι τους» δήλωσε η διευθύντρια της κρατικής υπηρεσίας προστασίας ηλικιωμένων Κάρολιν Αμπραχαμς.


Σύμφωνα με τη βρετανική ΕΜΥ (Met Office), το σημερινό πρωινό αναμένεται να είναι το πιο κρύο του φετινού χειμώνα, με χιόνι και πάγο να καλύπτει πολλές περιοχές στα ανατολικά και βόρεια της χώρας και το θερμόμετρο να πέφτει στους -5 έως -10 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, στη Σκοτία αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2012, με -15,6 βαθμούς Κελσίου.


Αντίθετα, δεν επιβεβαιώνεται η «είδηση» που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, ότι η ιστοσελίδα accuweather.com δήθεν προβλέπει πολική κακοκαιρία στην Ελλάδα την Κυριακή των εκλογών και τις επόμενες ημέρες. Στην ιστοσελίδα δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόγνωση, ενώ ο κ. Καντερές διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί επερχόμενης «μετεωρολογικής βόμβας».

Keywords
Τυχαία Θέματα