Νέο χτύπημα των «ληστών με το σίδερο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέο χτύπημα των «ληστών με το σίδερο» Δευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 16:56

Τον τρόμο σκόρπισε στην Εύβοια το νέο χτύπημα ληστών με πυρακτωμένο σίδερο, μόλις έναν μήνα μετά την εισβολή διδύμου με παρόμοια μεθοδολογία σε σπίτι ηλικιωμένου στα Νέα Στύρα. Αυτή τη φορά οι «ληστές με το σίδερο» ή οι μιμητές τους έδρασαν στη Χαλκίδα. Γύρω στη 1.00

τα ξημερώματα της Κυριακής δύο κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι 54χρονης γνωστής επιχειρηματία της πόλης και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια προκειμένου να τους αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα και κοσμήματα.


Η άτυχη Αργυρούλα Σιαράπη, ιδιοκτήτρια πρατηρίου βενζίνης στην περιοχή Λιανή Αμμος, κοιμόταν στο σπίτι της, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το βενζινάδικο. Οι δύο κουκουλοφόροι, που εισέβαλαν πάντως δίχως να παραβιάσουν την πόρτα, την ξύπνησαν βίαια και άρχισαν να τη χτυπούν στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα απαιτώντας να τους πει πού έκρυβε χρήματα. Εκείνη τούς παρακαλούσε να φύγουν και τότε το άγριο δίδυμο άρχισε να την απειλεί ότι θα την κάψει ζωντανή! Οι κακοποιοί βρήκαν το οικιακό σίδερο, το έβαλαν στην πρίζα και στη συνέχεια την έκαψαν στο πρόσωπο και τα χέρια.


Οπως είπε στην «Espresso» η κόρη του θύματος, Γεωργία Σιαράπη: «Η μητέρα μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει, διότι είναι πολύ σοκαρισμένη. Εχει υποστεί τραύματα από γροθιές και το πρόσωπό της είναι παραμορφωμένο από τα εγκαύματα που της προκάλεσαν οι ληστές χρησιμοποιώντας το σίδερο».


Αμέσως μετά την άφησαν και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να καταφέρει να ανοίξει την μπαλκονόπορτα και να καλέσει σε βοήθεια. Εντρομοι εκείνοι το έβαλαν στα πόδια, ενώ ο υπάλληλος του βενζινάδικου -που είναι ανοικτό όλο το εικοσιτετράωρο- ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουν αν πρόκειται για τη γνωστή συμμορία των «ληστών με το σίδερο», που ξεκίνησε τα χτυπήματά της στην Αττική και δεν αποκλείεται να έχει επεκτείνει την περιοχή δράσης της, ή αν πρόκειται για... επίδοξους μιμητές.
Στις 21 Δεκεμβρίου 2014 ένα ακόμα παρόμοιο περιστατικό είχε προκαλέσει τρόμο στην Εύβοια. Τότε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είχε δεχτεί την επίθεση δύο αδίστακτων κουκουλοφόρων, οι οποίοι έκαναν το σπίτι άνω κάτω καίγοντας τον 78χρονο με σίδερο στο μάγουλο.

Ευα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα