«Τον νιώθω σαν πατέρα μου»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Τον νιώθω σαν πατέρα μου»Δευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 17:35

Ουρές σχηματίζουν πλέον οι πιστοί στο ιερό ησυχαστήριο του Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου έχει ενταφιαστεί ο Αγιορείτης άγιος Παΐσιος. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους και ηλικιωμένοι συρρέουν στο μνήμα του χαρισματικού μοναχού, γονατίζουν, προσεύχονται, αφήνουν λουλούδια και παρακαλούν τον «ασυρματιστή

του Θεού» να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το μοναστήρι υποδεχόταν κάθε εβδομάδα περίπου 1.500 πιστούς, ωστόσο από τις 13 Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η αγιοκατάταξη του φωτισμένου Αγιορείτη, ο αριθμός των επισκεπτών άρχισε να αυξάνεται σημαντικά.
Ολοένα και περισσότεροι πιστοί κατευθύνονται προς το μοναστήρι, αφού έχουν ταξιδέψει απ' όλη την Ελλάδα ή ακόμη και από το εξωτερικό, με σκοπό να βρεθούν στον τόπο όπου αναπαύεται ο γέροντας που με τη ζωή, τα έργα και τον λόγο του έγινε πνευματικός φάρος, φωτίζοντας τις ψυχές των ανθρώπων. Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και χθες τελούνταν αγρυπνία στη μνήμη του Παΐσιου.

Από την Αυστραλία

«Εχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του! Ενιωθα μέσα μου πως ήταν άγιος, το πίστευα» λέει ο Γιάννης Δρόσος, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αυστραλία και όπως τονίζει, κάθε φορά που βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Ελένη συνήθιζαν να επισκέπτονται το ιερό ησυχαστήριο του Ιωάννη του Θεολόγου, για να πάρουν δύναμη και ελπίδα. «Τα τελευταία οκτώ χρόνια έρχομαι και προσεύχομαι πάνω από τον τάφο του. Τον νιώθω σαν πατέρα μου, του λέω τα προβλήματά μου, ζητάω να με βοηθήσει, να μου πάρει τις πίκρες» αναφέρει από την πλευρά της η Βέφα Ντούρη, η οποία έσπευσε να αφήσει πάνω στο μνήμα λίγα λουλούδια.
Ενα κοριτσάκι γονάτισε πάνω στον τάφο του νεότερου αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και φίλησε τον ξύλινο σταυρό και την εικόνα του. Ακολούθησε ένας πατέρας, που κρατούσε στην αγκαλιά το μικρό αγοράκι του και μαζί προσκύνησαν την εικόνα του αγίου Παΐσιου. Σύντομα αναμένεται να τελεστεί στο ιερό ησυχαστήριο αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την αγιοκατάταξη του Παΐσιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα