Καρνάβαλος εμπρός, μαρς!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαρνάβαλος εμπρός, μαρς!Δευτέρα, Ιανουάριος 19, 2015 - 17:42

Μεθυστικό άρωμα από «χίλιες και μία νύχτες» θα σκορπίσει το φετινό καρναβάλι της Πάτρας, αφού ο βασιλιάς Καρνάβαλος με στιλ... οριεντάλ είναι εμπνευσμένος από τη διάσημη συλλογή ιστοριών της Μέσης Ανατολής! Ο κατάλευκος βασιλιάς έδωσε προχθές το βράδυ με την παρουσία του το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής στην ελληνική «πρωτεύουσα»

του καρναβαλιού.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2015 άνοιξε τις πύλες του δυναμικά, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της χώρας μας μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς για ένα καλύτερο αύριο.
Η τελετή έναρξης του φημισμένου καρναβαλιού έγινε με σύμμαχο τον καλό καιρό και παρουσία εκατοντάδων πολιτών, αφού από την πλατεία Γεωργίου μέχρι τη Μαιζώνος, την Κορίνθου και τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, μικροί και μεγάλοι έδωσαν το «παρών».

Για πρώτη φορά από την τελετή έλειπαν τα πυροτεχνήματα, καθώς η Αστυνομία δεν έδωσε τη σχετική άδεια.
«Η νεολαία αρνιέται να πνιγεί στην καταχνιά» είπε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και κάλεσε όλους όσοι συμμετέχουν στο καρναβάλι να στείλουν παντού το μήνυμα πως «αρνούνται ένα μέλλον που εξαρτάται από τα κέρδη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών». Οπως πρόσθεσε ο ίδιος: «Εσείς οι νέοι δίνετε την απάντησή σας, δεν κιοτεύετε, δεν το βάζετε κάτω, δείχνετε ότι η ζωή δεν κυλάει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια».
Παράλληλα η μπάντα Επί Σκηνής, που αποτελείται από Πατρινούς τραγουδιστές και μουσικούς, διασκέδασε με χορευτικές μελωδίες τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου. Την τελετή της έναρξης άνοιξε δρώμενο από χορεύτριες και χορευτές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές χορού της Πάτρας, ενώ νωρίτερα διάφορες καρναβαλικές εκδηλώσεις σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους έδωσαν ακόμη μία χρονιά το στίγμα του Πατρινού Καρναβαλιού.
Η καρναβαλική περίοδος θα κορυφωθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου επιφυλάσσοντας μέχρι τότε εκπλήξεις και αξέχαστες μέρες (και νύχτες)!

Keywords
Τυχαία Θέματα