Για τρομοκράτηση των ημικρατικών από τον Ν. Παπαδόπουλο κάνει λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

16:37 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης κάνοντας λόγο για δημιουργία σκηνικού τρομοκράτησης των Ημικρατικών Οργανισμών ανέφερε ότι οι δηλώσεις για στάση πληρωμών δεν βλάπτουν την Κυβέρνηση, αλλά το κράτος και το λαό και διατύπωσε τη θέση πως τα κόμματα πρέπει να συμπράξουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα για να μην προκύψει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Σε δηλώσεις στη Βουλή

και απαντώντας στον Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ότι ο κ. Παπαδόπουλος επέλεξε να στήσει ένα σκηνικό τρομοκράτησης των Ημικρατικών Οργανισμών ώστε να παρεμποδίσει τη στήριξη τους προς το κράτος σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τον τόπο».

Αυτή του η στάση σε συνάρτηση με τη διαχρονική καταστροφολογία που καλλιεργεί αποτελεί συνειδητή προσπάθεια να οδηγήσει το κράτος σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία, είπε αναφέροντας ότι «εδώ έχει φτάσει δυστυχώς ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος».

Παρατηρώντας ότι το μένος και η εμπάθειά του κατά της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι την Κυβέρνηση που πλήττει με αυτή την ακραία συμπεριφορά του, αλλά το ίδιο το κράτος, τον τόπο και τον λαό μας, είπε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος επαναλαμβάνοντας εαυτόν, επιστράτευσε και πάλι τη γνωστή του πρακτική της διαστρέβλωσης και της βάναυσης παραποίησης της αλήθειας για να πετύχει τους στόχους του».

Ρωτούμε τον κ. Παπαδόπουλο και τους νεοφιλελεύθερους συνοδοιπόρους του γιατί είναι έγκλημα καθοσιώσεως να δανειστεί το κράτος από τους Ημικρατικούς όταν αυτό είναι συνήθης πρακτική και όταν τα δάνεια θα είναι εξασφαλισμένα και θα έχουν ισάξια απόδοση» συνέχισε.

Απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων διερωτήθηκε “αν το δάνειο, σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι μεμπτό και επιλήψιμο, τότε η άντληση 600 εκατομμυρίων ευρώ μόνο από τη CYTA σε μερίσματα προς το κράτος τι είναι;”

Ακολούθως ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέγνωσε δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από το ΚΥΠΕ στις 14 Νοεμβρίου 2007 με αναφορά στην πλεονασματική εικόνα των δημοσίων οικονομικών στην οποία ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «πρέπει να σπάσει επιτέλους και αυτός ο μύθος, πώς τα διόρθωσαν, πήραν 150 εκατομμύρια λίρες για από τη φορολογική αμνηστεία, μείωσαν τις δαπάνες της Αμυνας με τα γνωστά προβλήματα, πήραν 700 εκατομμύρια από τους φόρους στις πωλήσεις ακινήτων, τριπλασίασαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ στα καύσιμα, πήραν 120 εκατομμύρια λίρες από τους ημικρατικούς οργανισμούς ως δήθεν μερίσματα και για αυτό διόρθωσαν τα δημόσια οικονομικά».

Αυτή ήταν η άποψη του ΔΗΣΥ για το πλεόνασμα που παρουσιάστηκε το 2007, συνέχισε αναφέροντας ότι «τότε δεν υπήρχε πρόβλημα να παίρνουμε λεφτά από τους Ημικρατικούς Οργανισμούς ανεπιστρεπτί ως μερίσματα».

Ακολούθως διερωτήθηκε εάν ο κ. Παπαδόπουλος είναι τους Ημικρατικούς και τους εργαζόμενους που σκέφτεται, όταν ακόμη και χθες άσκησε κριτική στη Διεύθυνση της CYTA γιατί δεν εισάκουσε την εταιρεία πελάτη του που τη συμβούλε

Keywords
Τυχαία Θέματα