Ανάγκη θεσμικού πλαισίου για τα θαλάσσια σπορ διαπίστωσε η Επ. Παιδείας

16:17 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της επικινδυνότητας των θαλάσσιων σπορ συζητήθηκε σήμερα μεταξύ άλλων στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, Νίκο Τορναρίτη φαίνεται ότι υπάρχουν τρομερά νομικά κενά και πολυκερματισμός υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στο όλο θέμα.

Σημείωσε ότι όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία Κύπρου υπάρχουν 350 καταγγελίες τον χρόνο, με θύματα λουομένους. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακριβείς έλεγχοι όσον αφορά τους χώρους

που χρησιμοποιούνται από τα διάφορα σκάφη σπορ.

Ο κ. Τορναρίτης κάλεσε το Υπουργείο Συγκοινωνιών να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη για να ομαδοποιήσει τις αρμοδιότητες σε πρώτο στάδιο και να εφαρμόσει άμεσα μέτρα στην παραλία και την θάλασσα.

Εδωσε το μήνυμα στον κόσμο “να απολαύσουμε την θάλασσα αλλά με προσοχή αφού δυστυχώς το θαλάσσιο σπορ και τα σκάφη που χρησιμοποιούνται γι αυτό έχουν σοβαρότατους κινδύνους.
Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου που ενέγραψε το θέμα είπε ότι βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, οι παραλίες μας είναι γεμάτες από κόσμο, τα παιδιά παίζουν αμέριμνα αλλά παρ’ όλα αυτά εγκυμονούν θανάσιμοι κίνδυνοι.

“Χωροθετούνται τα θαλάσσια σπορ, οι σημαδούρες εν μέσω χώρου λουομένων και οι τοπικές αρχές στην προσπάθεια τους να κερδίσουν περισσότερα λεφτά επιτρέπουν την τοποθέτηση κρεβατιών επί της παραλίας που μπαίνουν μέσα στους διαύλους των θαλάσσιων σπορ”, σημείωσε προσθέτοντας ότι το κέρδος πρέπει να μπει στο περιθώριο.
Η κ. Κυριακίδου είπε ότι “ως Βουλή οφείλουμε να μεριμνήσουμε ώστε να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει τον λουόμενο κι αυτούς που χρησιμοποιούν τα θαλάσσια σπορ”.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως υπάρχουν ανάγκες για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στην οποία εμπλέκονται διάφορες υπηρεσίες. Υπάρχει η ανάγκη, συμπλήρωσε, για πιο αποτελεσματικούς και αυστηρότερους ελέγχους και συντονισμό των εποπτικών αρχών στο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα