Την προτεραιότητα διορισμού στα σχολεία Ριζοκαρπάσου παιδιών εγκλωβισμένων εξέτασε η Επ. Παιδείας

16:17 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης είπε ότι κατά την σημερινή συνεδρία συζήτησαν πρόταση νόμου από Βουλευτές Αμμοχώστου, η οποία ουσιαστικά εισηγείται να δοθεί το δικαίωμα σε παιδιά τα οποία κατάγονται από το Ριζοκάρπασο και οι γονείς τους μένουν εκεί, να δικαιούνται να διορίζονται στα σχολεία στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου ανεξάρτητα της θέσεως που κατέχουν στον κατάλογο διοριστέων.

Αναγνωρίζουμε

την ευαισθησία της πρότασης, αναγνωρίζουμε τις θυσίες των εγκλωβισμένων μας με την διαφορά ότι δυστυχώς η Γενική Εισαγγελία μας ανέφερε ευθαρσώς ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι αντισυνταγματική, σημείωσε.
Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, συνέχισε, κάλεσα το Υπουργείο Παιδείας όπως σε συνεννόηση με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να δουν την πρόταση και να μας καταθέσουν εισηγήσεις πώς μπορούμε να βγούμε από το συγκεκριμένο αδιέξοδο.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως “βλέπουμε με ευαισθησία τα θέματα που αφορούν διορισμούς-μεταθέσεις παιδιών εγκλωβισμένων στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου κατά προτεραιότητα όμως υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας, τα οποία δεν μπορούμε αβασάνιστα να προσπεράσουμε και βλέπουμε με επιφύλαξη την πρόταση νόμου”.
Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε πως στην συνεδρία “ζητήσαμε να δούμε πόσα από αυτά τα παιδιά είναι ήδη διορισμένα στο δημόσιο, πόσα από τα παιδιά θα μπορούσαν να τύχουν προτεραιότητας και να διοριστούν εκεί, για να είναι κοντά στην οικογένεια τους και να προσφέρουν στους συμπολίτες τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα