Πιθανόν άσχετος ο εμπρησμός αυτοκινήτων με τον ΟΠΑΠ λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας

16:27 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πυρπόληση δυο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας στελέχους του ΟΠΑΠ, δεν σημαίνει πως σχετίζεται με τις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των πρακτορείων του Οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την αμφιβολία του αν ο εμπρησμός των αυτοκινήτων σχετίζεται με το γεγονός

ότι ο ιδιοκτήτης τους είναι στέλεχος του ΟΠΑΠ, ενώ θέτοντας ο ίδιος το ερώτημα “γιατί γίνονται αυτές οι ενέργειες σε βάρος κάποιων πολιτών”, διερωτήθηκε “μήπως έχουν βάλει οι ίδιοι τον εαυτό τους σε αυτήν την κατάσταση και γιατί δεν έρχονται να συνεργαστούν μαζί μας και να μας πουν ποιος τους απείλησε;”

“Εμείς διερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα”, είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι έχουν ληφθεί “πολύ αυστηρά μέτρα”, τα οποία κάποιοι επικρίνουν.

Τελικά, συνέχισε, “πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε αυτόν τον τόπο τι θέλουμε. Θέλουμε η αστυνομία να παίρνει μέτρα για να προλαμβάνει τα εγκλήματα ή δεν θέλουμε. Και πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε αυτά που λέμε στον κόσμο, να μην πανικοβάλλουμε”.

Η Αστυνομία, πρόσθεσε, δεν επαναπαύεται και προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν, έστω και με το μειωμένο προσωπικό που διαθέτει.

Κληθείς εξάλλου να αναφερθεί στην υπόθεση εντοπισμού οπλισμού κοντά στο Τσέρι, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου είπε ότι σε αυτό το στάδιο γίνονται επιστημονικές εξετάσεις “οι οποίες πρέπει να γίνονται με πάρα πολλή προσοχή και πρέπει να ακολουθεί η μια επιστημονική εξέταση την άλλη, σε μια λογική σειρά. Δεν μπορούν να γίνονται όλα ταυτόχρονα”.

“Είναι θέμα σύντομου χρονικού διαστήματος να ολοκληρώσουμε και διερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα”, συμπλήρωσε.

Τέλος, όσον αφορά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως “έχουμε εξασφαλίσει πολύ καλή μαρτυρία για τα δυο πρόσωπα, ωστόσο αναμένουμε να έρθουν αυτά τα δυο πρόσωπα στην Κύπρο και όλα τα τεκμήρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί από τις Ελληνικές Αρχές”.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι σύντομα οι δυο ύποπτοι θα παραδοθούν στις Κυπριακές Αρχές.

“Γνώμονας πάντοτε όλων των ενεργειών μας είναι να συλλαμβάνουμε όχι μόνο τους δράστες αλλά και όποιους κρύβονται πίσω από το έγκλημα και στην περίπτωση αυτή φαίνεται, ναι, κάποιοι κρύβονται πίσω από το έγκλημα” είπε ο κ.Παπαγεωργίου εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει η αστυνομία να φτάσει και στους ηθικούς αυτουργούς.

Ωστόσο, υπέδειξε, “το ερώτημα για μένα είναι αν θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε επαρκή μαρτυρία για το δικαστήριο και ο χρόνος που περνά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο”.

Keywords
Αναζητήσεις
εμπρησμός αυτοκινήτων οπαπ
Τυχαία Θέματα