Η Μπάρσα έκανε το… κόλπο γκρόσο

Το χθεσινό clasico της Μαδρίτης ήταν συγκλονιστικό, με την Μπαρσελόνα να θριαμβεύει (3-2) με γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 90΄+2

Οι μεγάλοι παίκτες είναι γεννημένοι για τα μεγάλα παιχνίδια. Το clasico είναι μεγάλο παιχνίδι, όπως και ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, που δεν είχε σκοράρει εναντίον της Ρεάλ εδώ και τέσσερα χρόνια, πέτυχε δύο γκολ χθες στη Μαδρίτη, οδηγώντας την Μπαρσελόνα σε θρίαμβο (3-2).

Ειδικά όμως το δεύτερό του γκολ

θα το θυμόμαστε για πάντα: Το πέτυχε στο 90΄+2 και «πάγωσε» το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Να ένα γκολ που πολύ πιθανό να αλλάξει την ιστορία του φετινού πρωταθλήματος. Διότι η Μπαρσελόνα, τώρα, όχι μόνο έπιασε τη Ρεάλ στην κορυφή (είναι πρωτοπόρος, αφού υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια), αλλά τη φόρτωσε με μεγάλο άγχος και πίεση.

Άλλη μία απώλεια των Μαδριλένων στον εξ αναβολής τους αγώνα και οι Καταλανοί θα καταστούν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο! Τέτοια ανατροπή των δεδομένων, ενώ πριν από λίγο καιρό η Ρεάλ βρισκόταν στο +7, κανείς δεν το περίμενε. Αλλά, αυτό είναι το ισπανικό πρωτάθλημα: Απρόβλεπτο μέχρι τέλους.

Είπαμε: Το χθεσινό ντέρμπι ήταν συγκλονιστικό, με πολλές φάσεις και χαμένες ευκαιρίες, αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να το παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Η Ρεάλ άρχισε καλύτερα και προηγήθηκε με πλασέ του Κασεμίρο (28΄), ενώ η Μπαρσελόνα απάντησε με έξοχη προσπάθεια και τελείωμα του Μέσι (33΄).

Μετά από μία σειρά χαμένων ευκαιριών και για τις δύο ομάδες (κύριοι υπεύθυνοι οι δύο τερματοφύλακες, που απέκρουαν σχεδόν τα πάντα), ήρθε στο 73΄ ο κεραυνός του Ράκιτιτς (δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Νάβας), που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-2). Η γηπεδούχος προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά η αποβολή του Ράμος (78΄) άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Και με τον χρόνο να φεύγει, ήταν δύσκολο να ισοφαρίσει. Κι όμως, ακόμη και με δέκα παίκτες, η Ρεάλ τα κατάφερε! Ισοφάρισε με το Ροδρίγεθ (85΄) και εκεί που πίστεψε στην ισοπαλία, ήρθε το γκολ του Μέσι (90΄+2) που άλλαξε εκ νέου τα πάντα. Οριστικά, αυτή τη φορά.

«ΣΚΛΗΡΟ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ
Πάντως, δεν μπορεί ακόμη τίποτα να θεωρηθεί οριστικό, γιατί η συνέχεια θα είναι αρκετή ζόρικη για τη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έχουν ακόμη να ταξιδέψουν σε τέσσερεις δύσκολες έδρες, αρχής γενομένης μεθαύριο, όπου θα αναμετρηθούν στη Γαλικία με την Κορούνια.

Και θα ξαναπάνε στην ισπανική αυτή επαρχία αργότερα (ακόμη δεν ορίστηκε η ημερομηνία), όταν θα συγκρουστούν με τη Θέλτα Βίγο σε αγώνα εξ αναβολής. Κι εκτός αυτού, θα υποδεχτούν δύο εξ ορισμού και εκ παραδόσεως «σκληρές» ομάδες, τη Σεβίλη και τη Βαλένθια.

Όσο για την Μπαρσελόνα, «απελευθερωμένη» πλέον από το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα κι αν όλα κυλήσουν ομαλά για την ομάδα του Λούις Ενρίκε, πιθανότατα να μην αφήσει άλλο βαθμό στον δρόμο της. Αν λοιπόν η Ρεάλ έχει απώλειες στη δική της διαδρομή, ο δρόμος για τον τίτλο θα ανοίξει διάπλατα για τους Καταλανούς.

Ας δούμε συνοπτικά τι κρύβει η συνέχεια για τους δύο «αιώνιους» και κρίνετε από μόνοι σας για τον βαθμό δυσκολίας της κάθε ομάδας:

ΡΕΑΛ: Κορούνια (εκτός), Βαλένθια (εντός), Γρανάδα (εκτός), Σεβίλη (εντός), Μάλαγα (εκτός), Θέλτα Βίγο (εκτός, εξ αναβολής).

ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ: Οσασούνα (εντός), Εσπανιόλ (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός), Λας Πάλμας (εκτός), Εϊμπάρ (εντός).

Keywords
Τυχαία Θέματα