Πάρτι τίτλου στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες τα Γιάννινα (5-0) και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, για έβδομη κατά σειρά χρονιά
Το περίμενε, το προγραμμάτισε, το οργάνωσε σωστά και το πέτυχε, χθες, ο Ολυμπιακός: Κέρδισε στον Πειραιά τα Γιάννινα (3-0) και αναδείχθηκε σε πρωταθλητή Ελλάδας

2016-17. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, για 18η φορά στην τελευταία εικοσαετία και για 44η στην ιστορία του, παρακαλώ!

Λες και δεν… υπάρχουν οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα, λες και αρχίζουν τη σεζόν γνωρίζοντας ότι, απλώς διαγωνίζονται μεταξύ τους για να μάθουμε τον δεύτερο. Η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι ο Ολυμπιακός… άργησε φέτος να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Να θυμίσουμε ότι, πέρυσι, οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν σε πρωταθλητές από τον Φεβρουάριο (!) κι απλώς, φέτος, παρέτειναν λίγο, όχι την αγωνία αλλά την τυπική στέψη.

Αυτή είναι δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που μία ομάδα καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο για επτά συναπτά χρόνια. Η άλλη ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο είναι ο… Ολυμπιακός, στις αρχές του αιώνα. Κατά σύμπτωση και τότε στον πάγκο του βρέθηκε (έστω για ένα δίμηνο) ο Τάκης Λεμονής. Όπως και τώρα, δηλαδή. Ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν καν να κερδίσει χθες τα Γιάννινα.

Ακόμη και ισοπαλία τού αρκούσε. Προτού όμως συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, είχε ήδη προβάδισμα τριών τερμάτων! Φρόντισαν γι’ αυτό οι Μαρίν (21΄), Ντα Κόστα (24΄) και Ντε λα Μπέλα (29΄), με τα τέρματά τους. Τα πανηγύρια, που είχαν αρχίσει προτού καν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα, έγιναν ακόμη πιο έντονα.

Και θέλοντας να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους, οι παίκτες του Λεμονή δεν σταμάτησαν να επιδιώκουν κι άλλα τέρματα. Τα οποία πέτυχαν, τελικά, με τους Ντε λα Μπέλα (72΄) και Ντομίνγκες (81΄). Οι παίκτες των φιλοξενουμένων ήταν αδύνατο να αντιδράσουν. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να χειροκροτήσουν, με τη σειρά τους, τους πρωταθλητές.

Κατά τα άλλα, χθες «κλείδωσε» οριστικά και αμετάκλητα η σύνθεση για τα πλέι οφ. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος θα δώσουν, στις επόμενες βδομάδες, τη δική τους μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Γνωρίζοντας, παράλληλα, πως, ό,τι και να συμβεί, οι τέσσερείς τους παρέα με τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης. Τελικά, τη δεύτερη θέση στην «κανονική» περίοδο κατέλαβε ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε μάλλον εύκολα χθες στα Χανιά τον Πλατανιά (3-1), ενώ ο Παναθηναϊκός προσπέρασε την τελευταία στιγμή τον Πανιώνιο (οι πράσινοι κέρδισαν τον Ατρόμητο 1-0, με γκολ του Μόλινς στο 86΄).

Οι Νεοσμυρνιώτες, που έχασαν στην Κέρκυρα (0-1), έπεσαν μάλιστα στην πέμπτη θέση, αφού την ίδια ώρα η ΑΕΚ κέρδιζε στη Λειβαδιά (2-0), με τέρματα των Αραούχο (86΄) και Μουλόπουλου (αυτογκόλ, 90΄+5). Χαρές για την ΑΕΚ, λύπες όμως για τον Λεβαδειακό, που από χθες υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη 2η κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα