Σερβία: εκσυγχρονισμός σιδηροδρόμων

Συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των σερβικών σιδηροδρόμων, με τη διάθεση του ρωσικού δανείου ύψους 800 εκ. δολαρίων, θα υπογραφεί στις 23 Μαΐου, στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ρωσίας (RZD) Σεργκέι Πάβλοφ.

Το συμβόλαιο για την κατασκευή των σιδηροδρομικών υποδομών και την αγορά τρένων μεταξύ των οργανισμών σιδηροδρόμων της Σερβίας και της Ρωσίας θα υπογραφεί παρουσία του Σέρβου υπουργού Μεταφορών Μιλουτίν Μρκόνιτς και του γενικού διευθυντή των RZD.

Ο κ. Πάβλοφ τόνισε ότι οι εργασίες

για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάντσεβο - Βελιγράδι και τμημάτων του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10 θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν πέντε χρόνια.

Μετά τη συμφωνία, που θα υπογραφεί αύριο, θα ακολουθήσει ένα συμβόλαιο για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάντσεβο - Βελιγράδι, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Τον μεγαλύτερο όγκο των κατασκευαστικών εργασιών θα υλοποιήσουν ρωσικές εταιρείες, ενώ σερβικές εταιρείες θα προσληφθούν ως υποεργολάβοι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα