Πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Απασχόληση” για παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Πάφου

12:38 22/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Πάφου διοργανώνει και φέτος το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Απασχόληση και Ψυχαγωγία για Παιδιά Δημοτικού», μεταξύ 8-26 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Χρύσανθος Σαββίδη το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών και χειροτεχνίας, χορού, θεάτρου, γυμναστικής κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την προαγωγή της ομαδικότητας, σε αφήγηση μύθων που θα εξελίσσονται σε θεατρική μορφή με πρωταγωνιστές τα

παιδιά και σε βιωματικά εργαστήρια διαφόρων κοινωνικών θεμάτων. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εξωτερικές επισκέψεις.

Τα παιδιά, ανέφερε, μέσα από την απασχόληση αυτή αναπτύσσουν την ομαδικότητα και μόνο οφέλη μπορούν να έχουν. Οι δεξιότητες αυτές – όπως είπε – περιλαμβάνουν να μαθαίνουν να παίζουν με άλλα παιδιά, να μαθαίνουν νέα παιχνίδια και τέχνη, να μαθαίνουν περισσότερα για τον κόσμο και τους άλλους ανθρώπους και να βελτιώνονται στην επίλυση προβλημάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο τα παιδιά Δημοτικού της δημαρχούμενης περιοχής, τα οποία κατά τη σχολική χρονιά 2012- 2013 φοιτούσαν στο Δημοτικό Σχολείο. Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ για ένα παιδί, 100 ευρώ για δύο αδέρφια και 120 ευρώ για τρία αδέρφια. Στα παιδιά θα προσφέρεται πρόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα