Ποδήλατο στη δουλειά

Είναι γνωστό ότι η χρήση ποδηλάτου στην πόλη είναι πλέον διαδεδομένη στην Αθήνα, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για τη μετακίνησή τους στην πόλη (σε μια πόλη η οποία δυστυχώς στερείται ειδικών υποδομών για την κυκλοφορία των ποδηλάτων).

Σήμερα γνωρίζουμε, μέσα από την εκπομπή Metropolis με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, εκείνους τους συμπολίτες μας που δεν χρησιμοποιούν απλά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους
ή για να πάνε στη δουλειά τους, αλλά που η εργασία τους .... βασίζεται στο ποδήλατο!

Ένας δημοτικός αστυνομικός και δύο επαγγελματίες στον χώρο των μεταφορών, οι οποίοι στηρίζουν την εργασία τους στο ποδήλατό τους, μιλούν στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή Metropolis.

Συνολικά είκοσι ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων κυκλοφορούν από χθες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της πολιτικής του δήμου για την αναβάθμιση και την προστασία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Χθες, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έδωσε την εκκίνηση για τη λειτουργία των δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία, για περιπολίες σε δρόμους, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αιόλου, η Ερμού και η περιοχή της Πλάκας.

Ο υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννης Καρράς, μετέφερε τις πρώτες του εντυπώσεις, μιλώντας στην Κωνσταντίνα Βρεττού.

Ο Χάρης Σκαφτούρος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στην εταιρία Bondex Couriers, στην οποία η μεταφορά των δεμάτων γίνεται αποκλειστικά με ποδήλατο. Όπως τονίζει στην Κωνσταντίνα Βρεττού, «μια συνηθισμένη διαδρομή είναι από την Γλυφάδα μέχρι την Κηφισιά την οποία καλύπτει σε μόλις 45 λεπτά». Ο ίδιος είναι αθλητής της ποδηλασίας, με συμμετοχή σε διάφορους αγώνες, ωστόσο επισημαίνει ότι, ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει διανύσει τα χιλιόμετρα του Χάρη, «σε λίγο χρονικό διάστημα μπορεί να εξοικειωθεί και να γίνει το ίδιο αποτελεσματικός».

Ο Γιάννης Χιώτης, ο οποίος μίλησε στην Κωνσταντίνα Βρεττού, είναι ηλεκτρολόγος και εργαζόταν σε μια εταιρεία, ωστόσο το 2011 του ανακοίνωσαν την απόλυσή του. Το ποδήλατο ήταν γι' αυτόν ένας τρόπος για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα ούτως ή άλλως (έχει κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου με ποδήλατο) και κυριολεκτικά πάνω στη σέλα του, σκέφτηκε έναν τρόπο ώστε να αξιοποιήσει το χόμπι του. Έτσι, έπειτα από πολλή σκέψη και σχεδιασμό δημιούργησε μια εταιρεία διανομής, την Cargoride (www.cargoride.gr) την πρώτη μάλιστα που χρησιμοποιεί ποδήλατα τύπου Cargo τα οποία είναι σχεδιασμένα για να μεταφέρουν ογκώδη και βαριά δέματα και χρησιμοποιούνται σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης εκτός της Αθήνας και σε αρκετές από τον υπόλοιπο κόσμο. Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις τον τελευταίο μήνα ενώ μία από τις πρώτες της συνεργασίες, ήταν με το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στο Κολωνάκι, το μοναδικό που κάνει διανομές βιβλίων με ποδήλατο.
Keywords
Αναζητήσεις
γιάννης χιώτης ποδήλατα
Τυχαία Θέματα