Demon Slayer: The Hinokami Chronicles | Review

Όσοι παρακολουθούν την ιαπωνική anime τηλεοπτική σκηνή σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει πως η ποιότητα αρκετών τηλεοπτικών anime έχει ομογενοποιηθεί, αφού έχουμε πολλές σειρές που κατατάσσονται στο ίδιο genre των isekai -another world/ ένας άλλος κόσμος ή διάσταση για τον ήρωα- γεγονός που έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την κόπωση του θεατή αλλά και την πτώση της ποιότητας του είδους. Οπότε, οι Shonen anime τηλεοπτικές σειρές, όπως το

Kimetsu no Yaiba – Demon Slayer, αλλά και διάφορες παρόμοιες του είδους, αποτελούν μια ανάσα φρεσκάδας που ξεφεύγει από το πλήθος των παραπάνω δειγμάτων. Έτσι, μετά την τηλεοπτική επιτυχία που σημείωσε η σειρά, δεν αποτέλεσε έκπληξη η ανακοίνωση ενός παιχνιδιού του οποίου την ανάπτυξη είχε αναλάβει το ιαπωνικό στούντιο CyberConnect2.

Η ανάθεση αυτής της υλοποίησης επίσης δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το συγκεκριμένο στούντιο έχει εντρυφήσει αρκετά στη δημιουργία anime fighting games των οποίων το υλικό βασίζεται σε δημοφιλείς anime τηλεοπτικές σειρές. Ως εκ τούτου, το υλικό και του Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles βασίζεται αυστηρά στο περιεχόμενο της ομώνυμης, anime τηλεοπτικής σειράς αλλά και της πρόσφατης anime ταινίας.

Με λίγα λόγια (ούτως ώστε να αποφύγουμε spoilers) η ιστορία του τίτλου καλύπτει το υπόβαθρο του πρωταγωνιστή Tanjiro Kamado, ο οποίος εντάσσεται -για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους- στην ειδική δύναμη των Demon Slayers. Από εκεί και πέρα το ταξίδι του τίτλου αποδίδει μέχρι και το έβδομο μεγάλο κεφάλαιο του Manga, όπου βρίσκει τον ήρωα μας και τους συντρόφους του να επιβιβάζονται σε ένα ιδιαίτερο τρένο.

Η ιστορία του Demon Slayer, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό σχεδιασμό των χαρακτήρων, σίγουρα είναι χαρακτηριστικά που κατατάσσονται στα θετικά του τίτλου, και για αυτόν τον λόγο εκτιμούμε πως θα ήταν καλό να έχετε μια επαφή με κάποια από τις μορφές του πρωτογενούς υλικού (Manga ή Anime), διότι το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (όπως είναι λογικό) αποτυπώνει μόνο τα σημαντικά τμήματα της ιστορίας.

Η υλοποίηση του Demon Slayer στο fighting τμήμα είναι κάτι πολύ γνώριμο, ειδικά για όσους έχουν επαφή με τους τίτλους της CyberConnect2 κυρίως μέσα από τα πρόσφατα παραδείγματα των Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy και Dragon Ball Z: Kakarot. Έχουμε λοιπόν έναν fighting τίτλο, ο οποίος είναι σχεδιασμένος σε 3D περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστές είναι ο άρτιος τεχνικός τομέας, το εξαιρετικό εικαστικό -που αποδίδει ιδανικά τους ήρωες και το περιβάλλον- η μουσική από το anime, τα απλοϊκά combos και η χαμηλή δυσκολία, στοιχεία που οδηγούν σε όμορφα QTEs ούτως ώστε να αποδοθούν οι χαρακτηριστικές, ισχυρές επιθέσεις των ηρώων μας.

Εντός της εκάστοτε αρένας ελέγχουμε τον ήρωα που έχουμε επιλέξει και εκτελούμε combos που βασίζονται σε έναν αρκετά απλοϊκό συνδυασμό πλήκτρων, ενώ βέβαια υπάρχουν κινήσεις αποφυγής και άμυνας ώστε να αποφύγουμε ισχυρές επιθέσεις, οι οποίες αποτυπώνονται με κόκκινη σκίαση στο έδαφος της αρένας. Σε κάθε περίπτωση και σε ό,τι αφορά το offline περιεχόμενο, έχουμε έναν τίτλο με χαμηλή πρόκληση.

Βέβαια, παρόλο που βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον το οποίο δημιουργεί αίσθημα Déjà vu, αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, αφού η συνταγή της CyberConnect 2 παραμένει ευχάριστη και ταιριάζει εξαιρετικά στα παιχνίδια αυτού του είδους. Από εκεί και πέρα, αυτό που θα επιθυμούσαμε θα ήταν μια βελτίωση στην παρουσίαση της ιστορίας του τίτλου. Δηλαδή, από τη μια μεριά έχουμε τα αγγλo-ιαπωνικά voice overs και τις αντίστοιχες cutscenes, που αποδίδουν τα σημαντικά γεγονότα του τίτλου, αλλά από την άλλη έχουμε τμήματα που αποδίδονται ξανά (όπως είχε συμβεί στο Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4) με παρουσίαση εικόνων, πράγμα που αλλοιώνει και αδικεί τη γενικότερη ποιότητα του τίτλου.

Αυτή η ατολμία του ιαπωνικού στούντιο αποτυπώνεται περισσότερο στον συγκεκριμένο τίτλο, αφού σε σημεία του story mode το Demon Slayer μάς βάζει να περιηγούμαστε σε ορισμένες περιοχές οι οποίες δεν θυμίζουν καν στο ελάχιστο την πρόσφατη εποχή του Naruto Rise of a Ninja (το οποίο είχε αναπτυχθεί από την Ubisoft Montreal). Στο Demon Slayer οι περιοχές είναι εντελώς γραμμικές χωρίς ίχνος platforming και απλά εξυπηρετούν την αύξηση της διάρκειας του τίτλου, με το μόνο που προσφέρουν αυτές οι ελάχιστες ενότητες να είναι η απόκτηση ορισμένων συλλεκτικών αντικείμενων.

Επίσης -όπως ήταν αναμενόμενο- το Demon Slayer φιλοξενεί και μικρό roster χαρακτήρων, αφού βασίζεται σε συγκεκριμένο υλικό της σειράς. Αυτό ταυτίζεται άμεσα και με τις οκτώ ώρες που διαρκεί η κεντρική ιστορία του τίτλου, όποτε σίγουρα θα βρεθείτε αρκετά γρήγορα στις αρένες των online τμημάτων, όπου θα αντιμετωπίσετε άλλους παίκτες.

Σε αυτό το κομμάτι καλό είναι να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με το online τμήμα του Demon SLayer δεν συναντήσαμε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Και καλό είναι προσθέσουμε πως από αυτό το μικρό roster δίνεται και η ευκαιρία στον παίκτη να δει και λίγο παραπάνω τους άλλους χαρακτήρες, οι οποίοι δεν είχαν πολύ χρόνο στα πρώτα κεφάλαια της σειράς.

Εν κατακλείδι, το Demon Slayer απευθύνεται στους λάτρεις της anime τηλεοπτικής σειράς, οι οποίοι θα μπορέσουν να βιώσουν ξανά την αγαπημένη τους σειρά, αλλά και να αποκτήσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και ορισμένους άλλους χαρακτήρες μέσα από το ρεπερτόριο των μαχητικών ικανοτήτων τους.

Το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles κυκλοφορεί από τις 15/10/21 για PS5, PS4, PC, Xbox Series και Xbox One. Το review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5 με review code που λα΄βαμε από τη Zegetron.

The post Demon Slayer: The Hinokami Chronicles | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα