«Ρεζέρβα»: Αποκαλύψεις από τον Πρίγκιπα Χάρι στην αυτοβιογραφία του

Το εκδοτικό φαινόμενο της χρονιάς αναμένεται να είναι, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι με τίτλο Spare, που κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου, καθώς ο Δούκας του Σάσεξ προβαίνει σε αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια. Άλλωστε, ήδη ο τίτλος του βιβλίου λέει πολλά: «spare» σημαίνει «εφεδρικός» και αναφέρεται σε ένα παλιό γνωμικό, σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος γιος του βασιλικού ζεύγους κληρονομεί τους τίτλους, την εξουσία και την περιουσία

της, ενώ ο δεύτερος είναι «ρεζέρβα», για την περίπτωση που συμβεί κάτι στον πρωτότοκο (εν προκειμένω, ο Χάρι είναι ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου, ενώ ο πρωτότοκος είναι ο Ουίλιαμ).

Έτσι προφανώς προκύπτει και ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης, Ρεζέρβα, από τις Εκδόσεις Πεδίο, σε μετάφραση των Γιώργου Μπαρουξή, Χρήστου Μπαρουξή και Βαγγέλη Γιαννίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, η Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, το 2020 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τους βασιλικούς τους ρόλους, έπειτα από προστριβές με τη βασιλική οικογένεια. Η κυκλοφορία του βιβλίου αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ και να ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για τον θεσμό της βασιλείας στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα