Σοβαρή περιπέτεια υγείας για τον Χανίφ Κιουρέισι

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μην μπορέσει ποτέ ξανά να περπατήσει ή να κρατήσει ένα στιλό είναι ο βραβευμένος συγγραφέας και σεναριογράφος Χανίφ Κιουρέισι, έπειτα από μία σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε στη Ρώμη στις 26 Δεκεμβρίου.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο 68χρονος Βρετανός συγγραφέας περιέγραψε το περιστατικό, αναφέροντας ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του ξαφνικά αισθάνθηκε ζαλάδα και ξύπνησε λίγα λεπτά αργότερα μέσα σε μια λίμνη αίματος, με τον λαιμό του «περίεργα στριμμένο»

και τη σύζυγό του γονατιστή δίπλα του. Όπως εξήγησε, νόμιζε ότι θα πέθαινε, «πίστευα ότι μου είχαν απομείνει μόνο τρεις ανάσες», όμως η σύζυγός του τον βοήθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και του έσωσε τη ζωή.

Ο Κιουρέισι, που δεν μπορεί πλέον να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης. «Δεν μπορώ να ξύσω τη μύτη μου, να κάνω ένα τηλεφώνημα ή να φάω χωρίς βοήθεια. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι ταυτόχρονα ταπεινωτικό, ντροπιαστικό και βάρος για τους άλλους», σχολίασε ο συγγραφέας. «Αυτή τη στιγμή είναι ασαφές αν θα μπορέσω ποτέ να περπατήσω ξανά ή αν θα μπορέσω ποτέ να κρατήσω ένα στιλό – αν υπάρχει κάποια βοήθεια, για την οποία θα ήμουν ευγνώμων, θα ήταν σε σχέση με συσκευές και λογισμικό φωνητικής αναγνώρισης, που θα μου επιτρέψει να γράψω και ν’ αρχίσω ξανά να δουλεύω, να συνεχίσω ένα είδος μισής ζωής».

Σημειωτέον ότι βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα