Γιαούρτι : θερμιδες και η χρήση του

11:07 19/8/2021 - Πηγή: Argiro
Το γιαουρτι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνονται ευρέως.

Το γιαουρτι διαθέτει ευεργετικές δράσεις για τον οργανισμό, όπως αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές και αντιυπερτασικές και εχει λιγες θερμιδες. Εφόσον βρίσκεται συχνά στη διατροφή μας είτε ως αυτούσιο προϊόν είτε ως πρόσθετο συστατικό σε συνταγές (για παράδειγμα σε κέικ

με λάδι και γιαούρτι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, πορτοκαλόπιτα, ή γλυκά ψυγείου) πρέπει  να γνωρίζουμε τη σύστασή του και φυσικά τι θερμίδες έχει.

Στο εμπόριο υπάρχουν πληθώρα επιλογών. Μπορείς να βρεις γιαούρτια πλήρη ή με λίγα λιπαρά, με φρούτα (τότε αποκαλούνται επιδόρπια γιαουρτιού), με ή χωρίς λακτόζη ακόμα και με διαφορετικό τύπο γάλακτος, δηλαδή αγελαδινό ή πρόβειο ή κατσικίσιο. Όλοι αυτοί οι τύποι γιαουρτιού είναι λογικό να διαφέρουν μεταξύ τους και ως προς το ζήτημα “γιαουρτι θερμιδες”.

Ο  καθένας πρέπει να κάνει την επιλογή του σύμφωνα με τις ανάγκες του και να τη προσαρμόσει στη διατροφή του δίνοντας βάση και στο θέμα “γιαουρτι θερμιδεσ”.

Το ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά, ωστόσο, έχει 59 θερμίδες σύμφωνα με το USDA (Τμήμα Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών).

Παρακάτω διατίθεται πίνακας με ενδεικτικές για το “γιαουρτι θερμιδεσ” μετρήσεις ορισμένων τύπων γιαουρτιού.

ΓΙΑΟΥΡΤΙΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣΓιαούρτι 0,1%100γρ53Γιαούρτι 2% με μια κουταλιά μέλιΚεσές 220γρ190Γιαούρτι 2% στραγγιστόΚεσές 220γρ163Γιαούρτι αγελαδινό άπαχοΚεσές 220γρ116Γιαούρτι αγελαδινό πλήρεςΚεσές 220γρ144Γιαούρτι πρόβειοΚεσές 220γρ199Γιαούρτι στραγγιστόΚεσές 220γρ250Γιαούρτι φρούτων Κεσές 220γρ229

Πίνακας 1 Πηγή: www.calories.com.gr

Το γιαουρτι είναι ιδανικό είτε για να το απολαυσεις μόνο του είτε και σαν βάση για συγκλονιστικές γεύσεις!

Δοκίμασε οπωσδήποτε γιαουρτίνη Πελοποννήσου  ή και πανακότα με γιαούρτι αν είσαι του γλυκού. Όμως, ταιριάζει τέλεια και σε μια κοτοσαλάτα, σε τραγανά τυροπιτάκια με γιαούρτι  ή και σε μοσχαρακι κατσαρόλας με λαχανικά και σως γιαουρτιου . Όπως και αν αποφασίσετε να το απολαύσετε, το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή πολύ γευστική με λίγες θερμίδες!

Ιδανική συνταγή για να απολαύσεις το γιαούρτι, είναι και η πορτοκαλόπιτα!

Πορτοκαλοπιτα

Το άρθρο Γιαούρτι : θερμιδες και η χρήση του εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιαούρτι,giaourti