ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

09:41 18/8/2021 - Πηγή: Argiro
Τζατζικι σπιτικο, το αγαπημένο ορεκτικό που οι θερμιδες του δεν το κάνουν ένοχη απόλαυση!

Τζατζικι & θερμιδες ειναι πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης. Η συνταγη για τζατζικι σπιτικο είναι ένα από τα αγαπημένα

συνοδευτικά για τα κυρίως πιάτα που θα βρεις σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Συνοδεύει τα ψητά, τις λατρεμένες πατάτες τηγανιτές και φυσικά το σουβλάκι. Μπορούμε να το φτιάξουμε σε διάφορες παραλλαγές, χρησιμοποιώντας και διαφορά λαχανικά. Εκτός από το κλασικό τζατζίκι, δοκιμάστε και το τζατζικι με καροτο ή το τζατζίκι αβοκάντο.

Φτιάχνεται από απλά αγνά υλικά όπως το αγγούρι και το γιαούρτι που έχουμε όλοι στο σπίτι. Είναι εύκολο και γρήγορο και το πιο σημαντικό υγιεινό. Δεν σταματάνε όμως εκεί τα πλεονεκτήματα του τζατζικιού. Σημαντικό κεφάλαιο είναι εξίσου και οι θερμίδες του. Μια κουταλιά της σούπας τζατζικι έχει 75 θερμιδες.

Συγκριτικά με άλλα συνοδευτικά το τζατζικι έχει λιγότερες θερμίδες και αποτελεί ένα διαιτητικό πιάτο.

Είναι το όπλο που ψάχνουν άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα για να δώσουν έξτρα νοστιμιά στα γεύματά τους..

Είναι, επίσης, κατάλληλο για κατανάλωση και από χορτοφαγικά άτομα, ειδικά σε συνδυασμό με τις θεϊκές χορτοφαγικές συνταγές όπως οι κολοκυθοκεφτεδες ή και οι ταραμοκεφτέδες.

Είναι μία συνταγή που θα την φτιάξετε την πρώτη φορά και έπειτα θα την απολαμβάνετε σε κάθε ευκαιρία. Είναι από τις λατρεμένες και παγκόσμια γνωστές ελληνικές συνταγές που συνοδεύουν κάθε τραπέζι.

Σας έχω εδώ την αγαπημένη μου συνταγή για παραδοσιακό τζατζικι σπιτικο.  Λατρεύω όμως και το τζατζικι με καροτο αλλά και την εκδοχή με το τζατζίκι αβοκάντο που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Τζατζικι αβοκαντο

Το άρθρο ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ,tzatziki thermides