Γαλατοπιτα θερμιδες

12:26 18/8/2021 - Πηγή: Argiro
Η γαλατοπιτα με λιγες θερμιδες, είναι το παραδοσιακό γλυκό έδεσμα που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς τύψεις.

Η γαλατοπιτα χωρις πολλές θερμιδες, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σνακ

Ακόμα, είναι η εύκολη λύση για να σερβίρουμε ένα γλυκό σε τραπέζι που θα εντυπωσιάσει. Τα αγνά και απλά υλικά του σηματοδοτούν όχι μόνο την ευκολία παρασκευής της αλλά και την διατροφική του αξία.

Τι έχουμε, όμως, να πούμε για το ζήτημα “γαλατοπιτα θερμιδες”;

Αρχικά, προτού αναφερθούμε σε θερμίδες, να θυμισουμε ότι υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της κλασικής γαλατόπιτας με αποτέλεσμα να διαφέρουν θερμιδικά. Για παράδειγμα υπάρχει η συνταγη για γαλατοπιτα με αλευρι χωρις φυλλο, η γαλατοπιτα με αλεύρι ή/και σιμιγδάλι, η γαλατοπιτα χωρις αυγα, γαλατοπιτα με σφολιατα κα. Όλες αυτές οι συνταγές για γαλατοπιτα απ’ την Αργυρω είναι λογικό να έχουν και διαφορετικές θερμίδες.

Για την “γαλατοπιτα θερμιδες” έχει υπολογιστεί ότι μια μερίδα (περίπου 150 γραμμάρια ή ένα μέτριο κομμάτι) αποδίδει περίπου 280-290 θερμίδες. Έχουμε πάντα υπόψιν ότι το βασικό συστατικό της γαλατόπιτας είναι το γάλα, όπως φαίνεται και από το όνομα, ξεκινάμε με κάποιες βασικές παραδοχές. Καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα θρεπτικό γλυκό. Εκτός του ότι ικανοποιεί τις γευστικές μας απαιτήσεις με λίγες θερμίδες, ικανοποιεί και τον οργανισμό μας για τις ανάγκες ασβεστίου. Ωστόσο, όταν καταναλώνουμε γαλατοπιτα με αλευρι χωρις φυλλο οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε είναι ακόμα λιγότερες. Κι αυτό, γιατι “γλυτώνουμε” τις θερμίδες από το βουτύρωμα των φύλλων όπως από μια γαλατοπιτα με σφολιατα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τη συνταγη για γαλατοπιτα χωρις αυγα στην περίπτωση που δεν έχει φύλλο.

Ουσιαστικά το φύλλο στη γαλατόπιτα μπορεί να εκτοξεύσει τις θερμίδες του γλυκού.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε για το θέμα “γαλατοπιτα θερμιδες” ότι το γλυκό μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να επιβαρυνόμαστε από υπερβολική πρόσληψη θερμίδων. Όμως, αρκεί να λαμβάνουμε υπόψιν ότι αν το φτιάξουμε με φύλλο η γαλατόπιτα πλέον θα έχει εντελώς διαφορετικό θερμιδικό περιεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση όμως η γαλατοπιτα απ΄την Αργυρω πολύ εύκολα μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας γλυκό απλώς και μόνο ακολουθώντας τις οδηγίες της Αργυρώς!     

Εαν σας αρέσει αυτό το γλυκό, δοκιμάστε οπωσδήποτε τη γαλατόπιτα Μάνης, θα ξετρελαθείτε!

Γαλατόπιτα Μάνης της Αργυρώς

Το άρθρο Γαλατοπιτα θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλατοπιτα,galatopita