Υποψήφιος και ο Τσακαλώτος για το ΔΝΤ;

Υποψήφιος και ο Τσακαλώτος για το ΔΝΤ;16.07.2019Πρόσωπα

Αστειάκι «made in USA» ή πραγματικό σενάριο μετά τα «χατιράκια» που έκανε στο Ταμείο;

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και ίσως να ελέγχεται ως προς την εγκυρότητα ή μπορεί κάποιος στις ΗΠΑ να θέλει να κάνει άγρια πλάκα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και -ως προέκταση- στον ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα λοιπόν με το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα,

ο ακραιφνής μαρξιστής Ευκλείδης, ο βέρος αριστερός, που συμμετείχε ενεργά στα κινήματα των Αγανακτισμένων στα πλατείες, ο υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάμων, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους να αναλάβουν τη θέση του επικεφαλής του... ΔΝΤ διαδεχόμενος την Κριστίν Λαγκάρντ. 

Πέρα από την πλάκα, πάντως, από τη σχετική δημοσιογραφική αναφορά αναπόφευκτα προκύπτουν ισοπεδωτικά συμπεράσματα για τον πρώην υπουργό, γιατί, όπως και να το δούμε, δεν μπορεί να είσαι σκληρός πολέμιος του ΔΝΤ και των πολιτικών του και ξαφνικά το όνομά σου να ακούγεται για την ηγεσία του.

Ούτε, φυσικά, ο συντάκτης του έγκυρου ξένου δικτύου έβγαλε τις πληροφορίες από την κοιλιά του. Δεν υπάρχει άλλωστε καπνός χωρίς φωτιά, που σημαίνει ότι ο Ευκλείδης στα πολλά ταξίδια του στη Νέα Υόρκη κάποιους «διαύλους» επικοινωνίας ανέπτυξε με τους «γύπες» του Ταμείου, επειδή προφανώς τους έκανε τα χατίρια.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και κάποια από τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ ως... συνυποψήφιοι του Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με το CNBC, είναι ο Μαρκ Κάρνι, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Καναδός πολίτης με ιρλανδικό και αγγλικό διαβατήριο, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο γνωστός σε όλους Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επίσης ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Μπενουά Κερέ, μέλος στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, αλλά και ο επίσης γνωστός στο πανελλήνιο αλλά και σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαού, ειδικά των χωρών του φτωχού Νότου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με χιουμοριστικό τρόπο απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος στις πληροφορίες που τον φέρουν υποψήφιο για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.

Σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε, μεταξύ άλλων: «Αργησα να απαντήσω στην “είδηση” του CNBC, γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53.

Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο».

Keywords
Τυχαία Θέματα