Ιδού ο...νέος Ζύριζα με Μπίστη και Τζουμάκα!

Ιδού ο...νέος Ζύριζα με Μπίστη και Τζουμάκα!16.07.2019Πρόσωπα

Με στελέχη από τα αζήτητα αρχίζει ο Τσίπρας την αναδιοργάνωση. Οργάνωσαν σύσκεψη στα γραφεία της (εξαφανισμένης) ΔΗΜ.ΑΡ.

Με τον Νίκο Μπίστη, τον Στέφανο Τζουμάκα και τα... άλλα παιδιά από τα αζήτητα της πολιτικής αποφάσισε να πορευτεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας συμφωνήθηκε

να μετατραπεί αρχικά σε γραμματεία κατά τα πρότυπα βάσει των οποίων ενώθηκε παλαιότερα ο τότε Συνασπισμός με τις τότε συνιστώσες, με σκοπό την πλήρη ενσωμάτωση των προερχόμενων κυρίως από το ΠΑΣΟΚ στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για συμβολικούς λόγους η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. υπό τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Η μετατροπή σε γραμματεία θα γίνει τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να συνεχιστεί σε πιο εντατικούς ρυθμούς η ανασυγκρότηση του κόμματος. 

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης εστιάστηκε, επίσης, στο γεγονός ότι από τους συμμετέχοντες -πλην των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Σκουρλέτη- έπεσε το σενάριο για εκλογή προέδρου από τη βάση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε, αλλά δεν τοποθετήθηκε στη σχετική συζήτηση, γνωρίζοντας βέβαια ότι πλήθος κομματικών στελεχών στην Κουμουνδούρου δεν θέλει ούτε να ακούσει σχετικά με αυτή τη διαδικασία που, αν γίνει, θα τον καταστήσει παντοδύναμο.

Στρατηγική απόφαση

Στην εισήγησή του ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μια «θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης», προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών, με στόχο να παύσει η κομματική αναντιστοιχία με την ευρεία κοινωνική βάση.

«Το 31,53% θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου για μαχητική προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. σε βάρος των συμφερόντων της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας» είπε.

Στη συνεδρίαση, από την πλευρά της Προοδευτικής Συμμαχίας, συμμετείχαν οι Φίλιππος Γκανούλης, Μενέλαος Γκίβαλος, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τάνια Καραγιάννη, Κώστας Καραγιώργης, Ζωή Καρκούλια, Λούκα Κατσέλη, Πέτρος Κόκκαλης, Χρίστος Κοκκινοβασίλης, Θάνος Μαντίκος, Νίκος Μπίστης, Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Ραγκούσης, Λάμπρος Ρώσσης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Τσιόκας και Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα