Είδε τους περιφερειάρχες με στόχο την κυβερνησιμότητα

Είδε τους περιφερειάρχες με στόχο την κυβερνησιμότητα16.07.2019Πρόσωπα

Οι πρώτες επαφές Θεοδωρικάκου λίγο προτού κατατεθούν τα νέα νομοσχέδια

Η επίτευξη κυβερνησιμότητας και στις περιφέρειες, με «θεραπεία» των αβελτηριών του «Κλεισθένη», ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με τους εκλεγέντες περιφερειάρχες της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε «εθνικό και κοινωνικό καθήκον

την κυβερνησιμότητα», ενώ συμφώνησαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να γίνει σύντομα νέα, εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με όσα έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 14 Ιουλίου, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουλίου, στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Αλλαγές θα υπάρξουν και στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που θα ετοιμάσει ομάδα συνεργατών του κ. Θεοδωρικάκου με τη συμμετοχή έμπειρων υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΕΣ, με στόχο την κωδικοποίηση των εκατοντάδων νομοθετικών παρεμβάσεων που επέφεραν στη νομοθεσία για την Αυτοδιοίκηση τα δύο αμφιλεγόμενα νομοθετήματα, o «Καλλικράτης» και o «Κλεισθένης».

Ποιοι συμμετείχαν

Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος (αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και εκλογικού νόμου), ο περιφερειάρχης Αττικής (και πρόεδρος της ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Απουσίαζε μόνο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Σε συνάντηση χθες των νεοεκλεγέντων δημάρχων της νότιας Ελλάδας συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας σε δήμους και περιφέρειες. Η ενημερωτική συνάντηση των νεοεκλεγέντων δημάρχων Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα