Ο Βαρουφάκης δεν σταματά τις αστειότητες για το Παρίσι

Ο Βαρουφάκης δεν σταματά τις αστειότητες για το Παρίσι16.07.2019Πρόσωπα

Συνέχεια στο γελοίο σόου που έδωσε στο Παρίσι και το επεισόδιο με τον Γάλλο αστυνομικό έδωσε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης (φωτό)

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, αφού χαρακτήρισε «δυσάρεστο» το περιστατικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, ανέφερε ότι «Ο αστυνομικός μού ζήτησε το διαβατήριο, το έδωσα.

Με κοίταξε μοχθηρά. Πήγε να μου δώσει το διαβατήριο, πήγα να το πάρω και το τράβηξε πίσω,

κάτι σαν μικρό καψονάκι» και πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός είχε σταθεί με τέτοιον τρόπο μπροστά του, που για να περάσει έπρεπε να τον ακουμπήσει.

«Την ώρα που πήγα να περάσω, άπλωσε τον αγκώνα του, φαινόταν σχεδιασμένο αυτό και καθώς τον ακουμπάω, με έπιασε από τους ώμους και με κόλλησε στον τοίχο. Του είπα ότι λειτουργεί βίαια και του ζήτησα να φωνάξει ανώτερο αξιωματικό» σημείωσε. Τόνισε δε ότι ο εν λόγω αστυνομικός υπάλληλος δεν τον αναγνώρισε, σημειώνοντας ότι δεν ήταν προσωπικό το θέμα. «Θα μπορούσε να γίνει σε οποιονδήποτε Ελληνα» είπε.

Στο μεταξύ, σε συμφωνία για την εκκίνηση μίας κοινής ατζέντας για την Ευρώπη «και πέρα από αυτήν» κατέληξαν το ΜέΡΑ25/DiEM25 και το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Διεθνούς Κοινωνικού Φόρουμ του Εργατικού Κόμματος στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πηγές του ΜέΡΑ25, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, ο ηγέτης των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο «σκιώδης» υπουργός των Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ, που εισηγήθηκε στην ολομέλεια του φόρουμ τη συμφωνία, υπογράμμισαν «την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της συνεργασίας για μια Ευρώπη και έναν κόσμο που αξίζουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα