Κρίσιμες αποφάσεις για τον ΟΑΣΘ μετά το «ξήλωμα» Παππά

Κρίσιμες αποφάσεις για τον ΟΑΣΘ μετά το «ξήλωμα» Παππά16.07.2019Άρθρα

Παππάς τέλος από τον ΟΑΣΘ.

Η απόφαση έχει ληφθεί και μέσα στην εβδομάδα ορίζονται νέος πρόεδρος, νέος διευθύνων σύμβουλος, πενταμελές διοικητικό συμβούλιο από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ηταν η πρώτη προτεραιότητα του υπουργού, αλλά οι καταστροφές στη Χαλκιδική τον οδήγησαν εκεί, διότι, φυσικά, ήταν πολύ πιο επείγουσα

η κατάσταση και έπρεπε να παρθούν αποφάσεις για αποκατάσταση των ζημιών.

Τώρα που έχουν καταγραφεί οι ζημιές στη Χαλκιδική και θα αρχίσει η αποκατάσταση, ο κ. Καραμανλής θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και θα κάνει τις τελικές επαφές για τον νέο πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του πολύπαθου οργανισμού, που βρίσκεται λίγο πριν από τη διάλυση.

Πάνω από 100 λεωφορεία είναι «τακαρισμένα» στα αμαξοστάσια και τα χρησιμοποιούν σαν ανταλλακτικά (!), αφού οι αποθήκες είναι άδειες και λεφτά δεν έχουν πέσει για αγορά ανταλλακτικών και παρελκομένων, με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Οι τελευταίοι, αφού ζήτησαν πάρα πολλές φορές να προχωρήσει η διοίκηση Παππά σε αγορά ανταλλακτικών και αυτό δεν έγινε, ενώ βλέποντας ότι η διοίκηση θα αλλάξει δεν ασχολούνται και πολύ σοβαρά με τα προβλήματα των λεωφορείων, το ένα μετά το άλλο χαλάει στους δρόμους και ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν είναι και αυτό του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη, που κατέβηκε υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά δεν εκλέχθηκε, χωρίς όμως έως τώρα να έχει γίνει πρόταση στον κ. Σταμάτη να αναλάβει.

Ακούστηκε επίσης το όνομα του Φάνη Παππά, υποψήφιου στη Β΄ Θεσσαλονίκης, πρώην περιφερειακού συμβούλου, που επίσης δεν εκλέχθηκε, αλλά ακόμη απόφαση δεν πάρθηκε.

Για τη θέση του γενικού διευθυντή ακούγεται το όνομα του Γιάννη Τσούφη, τον οποίο γνωρίζουν από το παρελθόν για το έργο που είχε κάνει και ήταν σημαντικό διότι κυκλοφορούσαν πολύ περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους απ' ό,τι τώρα (διπλάσια τουλάχιστον) και όλα τα προβλήματα λύνονταν την ίδια στιγμή.

Οι αποφάσεις θα παρθούν εντός της εβδομάδας, γιατί ο ΟΑΣΘ κάθε μέρα που περνάει διαλύεται και περισσότερο…

Ν. Πετρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα