Η Τουρκία «απλώνει νύχια» στα Σκόπια με φόντο το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία «απλώνει νύχια» στα Σκόπια με φόντο το ΝΑΤΟ16.07.2019Παρασκήνιο

Aλλη μια «επίθεση φιλίας» στα Σκόπια πραγματοποιεί η Τουρκία...

..., με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στη γειτονική χώρα, υπερτονίζοντας την πρόθεση φιλίας και συνεργασίας.

«Στα Σκόπια

για συναντήσεις στη φιλική Βόρεια Μακεδονία» ενημέρωσε με tweet του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, λίγο πριν από την άφιξή του στην πρωτεύουσα όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση μνήμης για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία τη νύχτα της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Την εκδήλωση οργάνωσε η τουρκική αντιπροσωπία στα Σκόπια.

«Αυτή η επίσκεψη είναι σύντομη, αλλά είναι μεγάλη χαρά για εμάς να έρθουμε κοντά με την τουρκική κοινότητα και τους αντιπροσώπους της τουρκικής κοινότητας» συμπλήρωσε στην εκδήλωση μνήμης για την τρίτη επέτειο του πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ για τη συζήτηση διμερών σχέσεων.

Ο τελευταίος κοινοποίησε tweet του Τσαβούσογλου στο οποίο καλωσορίζει τα Σκόπια στην οικογένεια του ΝΑΤΟ

Ο Σκοπιανός πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε χθες ότι αναμένει πως η χώρα του θα γίνει μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέχρι τα τέλη του έτους και ελπίζει ότι θα λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα