Το τσίρκο της Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Το τσίρκο της Ιζαμπέλα Ροσελίνι25.09.2018Πρόσωπα

Ενας μονόλογος πάνω στην αγάπη για τα ζώα, στο Μέγαρο Μουσικής

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Τι σχέση έχουν ο Αριστοτέλης, ο Καρτέσιος και ο Δαρβίνος με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι και τον σκύλο της, τον Πάνα; Ολοι τους κρατούν έναν ξεχωριστό ρόλο στη νέα παράσταση που θα δώσει η Ιταλίδα σταρ στην Αθήνα, σε λιγότερο από έναν μήνα.



Πρόκειται για τον ευφάνταστο και εξαιρετικά τρυφερό μονόλογό της, με τίτλο «Link, link», που θα φιλοξενηθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον οποίο η κόρη του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι και της ηθοποιού Ινγκριντ Μπέργκμαν θα επιχειρήσει, ακόμη μια φορά, να ξεδιπλώσει την αγάπη της για τα ζώα.
«Τι είναι η νέα μου παράσταση; Το “Link, link” είναι σχεδόν παρόμοιο με τον άλλο μου μονόλογο. Είναι εικονογραφημένη με σύντομες κωμικές στιγμές μου στο σπίτι, ταινίες, φωτογραφίες και, φυσικά, τα σχέδιά μου» αναφέρει η ηθοποιός.

«Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό τσίρκο. Θα σας παρουσιάσουμε όλες τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με το μυαλό των ζώων, τη νοημοσύνη και τα συναισθήματα. Θα ερμηνεύσω όμως και πολλούς ανθρώπινους ρόλους. Θα γίνω ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και θα σας υπενθυμίσω ότι στη φύση όλα είναι χρήσιμα. Θα μεταμορφωθώ στον μεσαιωνικό φιλόσοφο Καρτέσιο, στον ερευνητή και φιλόσοφο Κάρολο Δαρβίνο και σε πολλούς άλλους, και θα τους φέρω στην παρέα μας καθώς όλοι θα συζητούν για την ουσία των ανθρώπινων όντων και για τις διαφορές που μας διακρίνουν από τα άγρια ζώα» συνεχίζει η δημιουργός, δίνοντας το στίγμα ακόμη μιας παραγωγής με θέμα τον κόσμο των ζώων, στην οποία θα συνοδεύεται επί σκηνής από τον αγαπημένο της σκύλο, τον Πάνα.

Ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η οποία διατηρεί μια μεγάλη φάρμα στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, είναι γνωστή για το ενδιαφέρον που δείχνει για το ζωικό βασίλειο. Μάλιστα, πριν από καιρό με παρότρυνση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, του διάσημου ηθοποιού και λάτρη του ανεξάρτητου πειραματικού κινηματογράφου, δημιούργησε τη σειρά ταινιών μικρού μήκους με θέμα τη σεξουαλική δραστηριότητα των ζώων, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Info: Η παράσταση «Link, link» θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα), στις 20 Οκτωβρίου.

Keywords
Αναζητήσεις
to tsirko
Τυχαία Θέματα