Γ. Αγγελόπουλος: Ο πανεπιστημιακός που ανέλαβε διάδοχος της Νοτοπούλου

Γ. Αγγελόπουλος: Ο πανεπιστημιακός που ανέλαβε διάδοχος της Νοτοπούλου25.09.2018Πρόσωπα

Αρωμα... ανδρός έχει από χθες το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης!

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής γενικός γραμματέας και γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ο διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου στη θέση του επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης.
Ο νέος ένοικος του Διοικητηρίου είναι

πανεπιστημιακός, αριστερός από τα γεννοφάσκια του και με δράση στα κομματικά δρώμενα των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, που η κοινωνία της χώρας «βράζει» για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο νέος προϊστάμενος του πρωθυπουργικού γραφείου στο γνωστικό του αντικείμενο εστιάζει σε ζητήματα πολιτικής ταυτοτήτων στον μακεδονικό χώρο και στη Θεσσαλονίκη (έχει γράψει π.χ. «Tαυτότητες στη Μακεδονία», ««Γαμήλιες ανταλλαγές σε πολιτισμικά μεικτές αγροτικές κοινότητες της Μακεδονίας. Η σημασία τους για τη διάκριση των πληθυσμών» κ.ά.), εθνογραφίας των Βαλκανίων και ιστορίας της εθνολογίας. Επίσης, υπήρξε θιασώτης της πολιτικής ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα προς το τέλος της εβδομάδας.

Πολλοί θεωρούν πως έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει το αξίωμα του βουλευτή στις επόμενες εθνικές εκλογές, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν όσοι τον γνωρίζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» πως «εάν ήθελε να γίνει βουλευτής, θα είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα 18 μήνες πριν από τις εκλογές λόγω ασυμβίβαστου». Το 2014 υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θέρμης με το ψηφοδέλτιο του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews της Σκοτίας.

Είναι διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, υπότροφος του ΙΚΥ. Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής γενικός γραμματέας και γραμματέας του ΥΠΠΕΘ, θέσεις από τις οποίες παραιτήθηκε για να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα