Τίμησαν τη μνήμη και την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Τίμησαν τη μνήμη και την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή! 23.04.2018Πρόσωπα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το έργο, τη ζωή και την προσφορά στην πατρίδα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή οργανώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση

20 χρόνων από τον θάνατό του.

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: ο αναμορφωτής της Ελλάδας», που οργανώθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Θόδωρου Καράογλου, παρουσιάστηκαν έκθεση φωτογραφίας με 120 φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι περισσότερες από τις οποίες ανέκδοτες, 49 βιβλία που γράφτηκαν γι' αυτόν, ενώ εκτέθηκε και το τελευταίο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Εθνάρχης κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην κατοχή Ελληνα συλλέκτη, ο οποίος προσφέρθηκε να το διαθέσει προς έκθεση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, μόλις πληροφορήθηκε τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Το δάκρυ... «Απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή οι Θεσσαλονικείς είμαστε ευγνώμονες, διότι μας θυμίζει ποιοι στάθηκαν αντάξιοι της πόλης και της πατρίδας. Γι' αυτό και άπαντες οφείλουν να σέβονται, να τιμούν και να υπηρετούν την πολιτική διαθήκη που άφησε με το δάκρυ του για τη Μακεδονία το 1992. Εκείνο το δάκρυ έγινε σύμβολο αγώνα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να το λησμονήσει. Πόσο μάλλον... να το στεγνώσει. Είμαστε εδώ για να το θυμίζουμε σε όσους σήμερα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το όνομα και την ιστορία της» σημείωσε εμφατικά ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος σκιαγράφησε την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζοντας ότι ως πραγματικός ηγέτης άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση της Ιστορίας.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έφερε το όραμα της ελευθερίας το 1974» είπε ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Χρήστος Κοσκινάς, ενώ ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Φαίδων Γιαγκιόζης διηγήθηκε άγνωστα στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή του Εθνάρχη. Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, χαιρετισμούς απέστειλαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας και ο πρόεδρος της διοικούσας Αντώνης Γυφτόπουλος. Η έκθεση θα περιοδεύσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έπειτα από σχετικά αιτήματα δήμων και κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα