Δεύτερο νεογέννητο βρέθηκε στραγγαλισμένο

Δεύτερο νεογέννητο βρέθηκε στραγγαλισμένο 23.04.2018Αστυνομικά

Εγκαταλείφθηκε νεκρό σε πιλοτή πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένα νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε στραγγαλισμένο με τον ομφάλιο λώρο στην πιλοτή πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου είχε ανακαλυφθεί το σώμα ενός νεκρού

βρέφους σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Είχε επίσης στραγγαλιστεί με τον ομφάλιο λώρο, ενώ του είχε προκληθεί ασφυξία με χαρτοπετσέτες σφηνωμένες στον λάρυγγά του.

Το ανατριχιαστικό εύρημα στη Νέα Σμύρνη αντίκρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο ένοικος ενός διαμερίσματος, όταν βγήκε για να πιει τον καφέ του στο μπαλκόνι του που βλέπει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οδό Πριγκιποννήσων. Ενημέρωσε την καθαρίστρια, που διαπίστωσε έντρομη ότι στη σακούλα κάτω από το φαράσι της υπήρχε το πτώμα του άτυχου νεογέννητου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε το μωρό στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας εξέτασαν τους περισσότερους ενοίκους διαμερισμάτων στην πολυκατοικία, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο στοιχείο. Το πρώτο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι το νεογνό να ήταν καρπός ανεπιθύμητης σύλληψης κάποιας νεαρής που το «ξεφορτώθηκε» για να αποφύγει την κατακραυγή.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε παρακείμενα σπίτια, αναζητώντας κάποια γυναίκα που να ήταν έγκυος τελευταία. Παράλληλα αναζητούνται κάμερες που να έχουν «συλλάβει» τις κινήσεις του ατόμου που μετέφερε τη σακούλα με το άψυχο νεογνό.

Ωστόσο, προβληματίζει το γεγονός ότι είναι το δεύτερο βρέφος που βρίσκεται δολοφονημένο μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τις δύο υποθέσεις να κρύβονται απάνθρωπα κυκλώματα μαστροπών, οι οποίοι φέρνουν «σκλάβες του σεξ» από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Οι εγκυμοσύνες είναι ανεπιθύμητες για τις γυναίκες που προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες αντί αμοιβής και δεν αποκλείεται οι μαστροποί να βγάζουν από τη μέση με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τα ανυπεράσπιστα νεογέννητα, ώστε να συνεχίσουν οι μητέρες τους να δουλεύουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα