Συγκίνηση στο ύστατο «χαίρε»

Συγκίνηση στο ύστατο «χαίρε»23.04.2018Ρεπορτάζ

Επιχειρηματίες και πολιτικοί είπαν «αντίο» στον Αλ. Σταματιάδη στη Χώρα της Ανδρου

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής ο επικήδειος με τον οποίο αποχαιρέτησε για πάντα τον αδικοχαμένο πατέρα του ο γιος του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πάλεψε σαν ήρωας με τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας.

Στην κηδεία,

που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στην ιδιαίτερη πατρίδα του άτυχου επιχειρηματία, τη Χώρα της Ανδρου, συγγενείς, φίλοι και άτομα από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας λύγισαν, όταν μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης ο Αχιλλέας Σταματιάδης μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τον πατέρα του. «Ησουν φως και αγάπη.

Αναστήθηκες μαζί με τον Χριστό...» είπε στον πατέρα του και τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συμβουλή που του είχε δώσει: «Να πιστεύεις στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις, γιε μου. Να μάθεις στη ζωή σου να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου»! Τραγικές φιγούρες στην κηδεία ήταν η γυναίκα και τα δύο παιδιά του αδικοχαμένου 52χρονου. Ωστόσο, η στιγμή που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο ήταν όταν πήρε τον λόγο η μητέρα του 52χρονου επιχειρηματία: «Αλέξανδρε, παιδί μου, θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας. Ησουν και θα συνεχίσεις να είσαι το σωστό παράδειγμα όλης της οικογένειας» είπε εμφανώς συγκινημένη η μητέρα του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Το «παρών» στην κηδεία του αδικοχαμένου επιχειρηματία έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Βρούτσης, η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. Μαρέβα Μητσοτάκη και ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Νικόλαος. Επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, να δοθούν δωρεές στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Ομιλο Ανδρου και στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Ανδρου.

Οι έρευνες

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τη σύλληψη των αδίστακτων δολοφόνων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται αποφυλακισθένες Αλβανοί, μέλη της σκληρής συμμορίας με τα καλάσνικοφ. Στα μικροβιολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας εξετάζονται τα ρούχα του αδικοχαμένου επιχειρηματία, αναζητώντας ένα «ορφανό» DNA. Ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα ρούχα του 52χρονου ήταν γεμάτα αίμα. Εξάλλου, οι ειδικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να «καθαρίσουν» το βίντεο που έχουν στα χέρια τους από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα