Μια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού στο «Στ. Νιάρχος»

Μια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού στο «Στ. Νιάρχος»05.04.2019Τέχνες

Μεγάλα ονόματα του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου παίρνουν μέρος στο 5ο κατά σειρά Summer Nostos Festival

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ρίτα Ουίλσον, η χορευτική ομάδα του Ακραμ Καν, Μπράιαν Ινο, Βικτόρια Τσάπλιν, Λίσα Χάνιγκαν, Νένε Τσέρι και άλλα γνωστά ονόματα του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου (Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Μαργαρίτης) είναι οι προσκεκλημένοι του φετινού, 5ου κατά σειρά Summer

Nostos Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου. Μάλιστα, αν και πολλές από τις αφίξεις ήταν ήδη γνωστές, χθες παρουσιάστηκε εν συνόλω το πρόγραμμα της διοργάνωσης, η οποία θεωρείται πλέον θεσμός.

Περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες θα βρεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», παίρνοντας μέρος σε μια ανοιχτή γιορτή πολιτισμού, άθλησης, συνύπαρξης, διαλόγου, εκπαίδευσης και φυσικά παιχνιδιού, η οποία έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η προσφορά στην ευρύτερη κοινότητα, η υποστήριξη σημαντικών κοινωνικών σκοπών, ο διάλογος για τη δημοκρατία είναι μερικά από τα κυρίαρχα ζητήματα που προσπαθούν να αναδείξουν με το έργο τους οι περισσότεροι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη φετινή διοργάνωση.



Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί από αυτούς έρχονται στην Αθήνα ενώ ήδη βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με συνεχή sold out ή έχουν μόλις παρουσιάσει τις νέες τους δουλειές και απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Βρετανοσουηδή καλλιτέχνις Νένε Τσέρι θα είναι στα μέρη μας στις 25 Ιουνίου με καινούργιο άλμπουμ στις αποσκευές της, στο οποίο κάνει αναφορές στην πολιτική κατάσταση της Αμερικής.

Η Ρίτα Ουίλσον

Στις 29 Ιουνίου, πάλι, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής θα βρεθεί η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα σταρ Ρίτα Ουίλσον, η οποία θα μας παρουσιάσει το άλλο μεγάλο πάθος της, το τραγούδι. Η σύζυγος του Τομ Χανκς θα ερμηνεύσει κομμάτια από το νέο άλμπουμ της με τίτλο «Halfway to Home».

Στις 30 Ιουνίου θα ακούσουμε τη Λίζα Χάνιγκαν, τη διάσημη Ιρλανδή καλλιτέχνιδα με την κρυστάλλινη φωνή, ενώ στις 27 Ιουνίου η ομάδα του Ακραμ Καν έρχεται στην Ελλάδα για να μας δείξει το νέο δείγμα δουλειάς της, μια παράσταση η οποία επιδιώκει να μεταδώσει την άυλη αξία της κληρονομιάς.



Ο γνωστός μουσικός παραγωγός των Μπόουι και των U2, Μπράιαν Ινο, θα μας επισκεφθεί με την ιδιότητα του εικαστικού, αφού θα παρουσιάσει στον Πύργο των Βιβλίων μια ενδιαφέρουσα εικαστική εγκατάσταση, ενώ στις 26/06 η κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν Βικτόρια και η εγγονή του Αουρέλια θα «ανεβάσουν» στο Κέντρο Πολιτισμού την παράσταση «Bells & Spells», μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο όνειρο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει φέτος η παρουσίαση του θεσμού «ARTWORKS», στο πλαίσιο του οποίου 60 νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε διάφορους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την επέτειο των 15 χρόνων από τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο Euro 2004 και το SNFestival συμμετέχει στους εορτασμούς μαζί με τη θρυλική ομάδα των πρωταθλητών Ευρώπης. Τέλος, προσκεκλημένος στην Αθήνα θα είναι ο εμπνευστής του διάσημου «Κύβου του Ρούμπικ», Ερνο Ρούμπικ, ο οποίος θα μας επισκεφθεί στις 28/06.

Keywords
Τυχαία Θέματα