Μαγειρέματα ( ; ) στην επιλογή νέων στελεχών στην Εκπαίδευση

Μαγειρέματα ( ; ) στην επιλογή νέων στελεχών στην Εκπαίδευση05.04.2019Παιδεία

Σοβαρά ερωτήματα, που θα πρέπει να απασχολήσουν όλες τις αρμόδιες Αρχές...

...για ύποπτες «σκιές» που ίσως υποκρύπτουν και πιθανά «μαγειρέματα» στην επιλογή των στελεχών της Εκπαίδευσης προκύπτουν από την πολυήμερη παράταση που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας για την υποβολή αιτήσεων για επιλογή διευθυντών Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας

χθες, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις και την οσμή αδιαφανών διαδικασιών πίσω από την πολυήμερη παράταση της προθεσμίας, με μια ανακοίνωση-bullying κατά της Νέας Δημοκρατίας και όσων στελεχών της Εκπαίδευσης αντέδρασαν παραδέχθηκε εμμέσως ότι παρέτεινε την προθεσμία κατάθεσης φακέλων, προκειμένου να διευκολυνθούν 216 νέοι υποψήφιοι!

Αυτή η παραδοχή εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας υποκρύπτει τουλάχιστον μεθόδευση, αν όχι κάτι άλλο, και, παράλληλα, συνιστά ευθέως αδικία για τους 516 υποψηφίους που εμπρόθεσμα υπέβαλαν υποψηφιότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που έρχονται στο προσκήνιο καταγγελίες, τόσο από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από στελέχη της Εκπαίδευσης για ενδεχομένως αδιαφανείς διαδικασίες από μέρους του υπουργείου Παιδείας, που ίσως υποκρύπτουν μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων έναντι άλλων.

Οι καταγγελίες


Πριν από λίγες ημέρες η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. κατήγγειλαν «μαγειρέματα» στον τρόπο επιλογής των 13 περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης. Τώρα, υποψίες προκαλούνται και για τη διαδικασία επιλογής της επόμενης βαθμίδας στελεχών της Εκπαίδευσης, των 116 διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα.

Η προκήρυξη βγήκε στις 18 Μαρτίου και η προθεσμία έληγε στις 2 Απριλίου. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, παρέτεινε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 19 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταση που δόθηκε είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από την ίδια την κανονική περίοδο υποβολής υποψηφιοτήτων.

Τις προηγούμενες ημέρες αιρετοί της Εκπαίδευσης, όπως ο Βασίλης Παληγιάννης και ο Δημήτρης Πεππές, κατήγγειλαν δημόσια την πολυήμερη παράταση υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή του υπουργείου Παιδείας υποδεικνύει είτε σκοπιμότητα, προκειμένου ορισμένα άτομα, ίσως και αρεστοί, να καταφέρουν να συμπληρώσουν τους φακέλους τους με πτυχία ή επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα, ή και έλλειψη προγραμματισμού και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα