Στη Βουλή τώρα η κόντρα για την υπόθεση Πετσίτη!

Στη Βουλή τώρα η κόντρα για την υπόθεση Πετσίτη!05.04.2019Παρασκήνιο

Στην αρμόδια επιτροπή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος Αννα Ζαΐρη, ύστερα από αίτημα της Ν.Δ.

Στη Βουλή μεταφέρεται η δίχως τέλος κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το «σκάνδαλο Πετσίτη», με την κυβερνητική πλειοψηφία να δέχεται να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά στην αρμόδια κοινοβουλευτική

επιτροπή, με νέο όμως αφήγημα, αποκαλώντας fake news τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες του πρώην συνεργάτη του Νίκου Παππά.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έκανε δεκτό το αίτημα της Ν.Δ. για την κλήση στην επιτροπή της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Αννας Ζαΐρη, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποπομπή του διευθυντή Ερευνών της Αρχής που ερευνούσε την υπόθεση Πετσίτη.
Μαζί με την κυρία Ζαΐρη θα κληθεί και ο εν λόγω υπάλληλος.

«Ψευδής είδηση»

Αίσθηση προκάλεσε η στάση που κράτησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, η οποία έχει πολλάκις απορρίψει στο παρελθόν ανάλογα «γαλάζια» αιτήματα.

Απαντώντας στο αίτημα της Ν.Δ. να έρθει σε δεύτερο χρόνο και ο Θεόδωρος Κιτσάκος στην επιτροπή, η ίδια είπε χαρακτηριστικά «Στην προεκλογική περίοδο θα λέω σε όλα ''ναι'' - και τον Θεό να θέλετε, εγώ θα τον καλέσω!», με τον Γιάννη Τραγάκη της Ν.Δ. να της απαντά πως «θα το πιείτε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι Πετσίτη».

Πάντως, η συριζαία βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ζήτησε να κληθεί και το ΕΣΡ για να συνταχθεί έκθεση για τα fake news, αποκαλώντας λίγο πολύ την υπόθεση Πετσίτη «ψευδή είδηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που κατήγγειλε ότι αναπαράγονται -ίσως «ενορχηστρώνονται» καθημερινά- από την αντιπολίτευση τα fake news σε ΜΜΕ που πρωταγωνιστούν στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η Ν.Δ. ξανάφερε ένα θέμα «ανύπαρκτο» στην ατζέντα, διότι θέλει να δημιουργήσει έναν «πολιτικό αντιπερισπασμό» σε σχέση με τις ποινικές διώξεις για τα 200.000.000 «δανεικά και αγύριστα» που πήρε, όπως υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα