Δίκη Ψυχάρη: Συνέχεια στις 23 Απριλίου

Δίκη Ψυχάρη: Συνέχεια στις 23 Απριλίου05.04.2019Παρασκήνιο

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχιστεί η δίκη… των παθών για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη (φωτό), αναφορικά με το προσωπικό δάνειο των 44.700.000 ευρώ που φέρεται ότι έλαβε από την Alpha Bank χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του Τύπου βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την υπόθεση της χορήγησης

προσωπικών δανείων του, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Με την κατηγορία της απιστίας βαρύνονται και 10 στελέχη της τράπεζας, καθώς φέρεται ότι ενέκριναν τη χορήγηση του δανείου χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εγγυήσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τους παρέπεμψε σε δίκη, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε «κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας». Η αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας άνοιξε την περασμένη Τετάρτη, ενώ η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου.

Συνολικά, την έρευνα για τα δάνεια του ΔΟΛ αλλά και για το προσωπικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη είχε διενεργήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης, με το σκέλος της έρευνας που αφορούσε τα εταιρικά δάνεια του εκδοτικού οργανισμού να τίθεται στο αρχείο, καθώς προέκυψε ότι δεν ήταν επισφαλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα