Τι αναφέρουν τρία μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου για τα χρήματα στο εσωτερικό

Τι αναφέρουν τρία μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου για τα χρήματα στο εσωτερικό23.04.2018Παρασκήνιο

Λάβαμε επιστολή από τα τρία ξαδέλφια της οικογένειας Μαρινόπουλου, τον Στέφανο, τον Παναγιώτη και τον Παναγιώτη (γνωστός και ως «Πανάρας»).

Ο Λεωνίδας, ο οποίος ήταν το τελευταίο διάστημα, όπως έχουμε εξηγήσει, υπεύθυνος στην ελληνική εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε., δεν συνυπογράφει την εν λόγω

επιστολή.

Τα τρία ξαδέλφια αρνούνται ότι μετέφεραν 1,8 δισ. ευρώ από την ελληνική επιχείρηση προς το εξωτερικό, αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις εταιρίες Helens και South Med και υποστηρίζουν πως όλες οι εταιρίες όπου δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ανήκουν στη μητρική εταιρία. Δεν δίνουν όμως καμία περαιτέρω διευκρίνιση για όλα τα ερωτήματα που θέσαμε τις προηγούμενες ημέρες, διαχωρίζοντας προφανώς τη θέση τους από τα άλλα μέλη της οικογένειας. Συγκεκριμένα, οι Στέφανος, Παναγιώτης (του Ιωάννη) και Παναγιώτης (του Δημητρίου) Μαρινόπουλος αναφέρουν:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα σε σχέση με το πρόσωπό μας είναι στο σύνολό τους αναληθή.
Ειδικότερα, ουδέποτε λάβαμε καθ' οιονδήποτε τρόπο το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις μας. Η αρθρογράφος παραλείπει τεχνηέντως να αναφερθεί στο γεγονός ότι εγγυηθήκαμε προσωπικά για ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου μην πτωχεύσει η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Επιπλέον, είναι απολύτως ανακριβείς οι συκοφαντικοί υπαινιγμοί ότι μας ανήκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, οι εταιρίες με την επωνυμία Helens. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι δεν μας συνδέει καμία εταιρική ή μετοχική σχέση με τις εταιρίες Helens, οι οποίες έχουν στην κυριότητα τους ορισμένα από τα ακίνητα στα οποία λειτουργούσαν σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Ομοίως, ουδεμία εταιρική σχέση μάς συνδέει με την εταιρία South Med, η οποία ανήκε στον όμιλο Carrefour.

Τέλος, όλες οι εταιρίες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό ανήκουν στη μητρική εταιρία και αποτελούν μέρος της εγγύησης που χορηγήθηκε προς τις ελληνικές τράπεζες για τη σύναψη της συμφωνίας εξυγίανσης - μεταβίβασης επιχείρησης μεταξύ της Μαρινόπουλoς Α.Ε., της Σκλαβενίτης Α.Ε. και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank)».

Keywords
Τυχαία Θέματα