Folli Follie: Μπλόκαραν άλλοι δύο λογαριασμοί

Folli Follie: Μπλόκαραν άλλοι δύο λογαριασμοί26.10.2018Οικονομία

Ελέγχονται ανώτερα οικονομικά στελέχη

Με δικαστικό βούλευμα δεσμεύονται οι λογαριασμοί του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό της Folli Follie, αλλά και του οικονομικού διευθυντή της κινεζικής θυγατρικής Folli Follie

Group Sourcing Limited.

Τη δέσμευση ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση. Το βούλευμα στάλθηκε στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρίες προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για το «πάγωμα» των λογαριασμών των δύο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης Folli Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση ζητήθηκε γιατί, όπως αναφέρει το βούλευμα, ο οικονομικός διευθυντής έστελνε «παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία» και ο ορκωτός λογιστής «τα ενέκρινε».

Η δέσμευση

Είναι η δεύτερη κίνηση της Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου η δέσμευση των λογαριασμών οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie (σύνθεση 25/4/2018), μεταξύ αυτών του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, τότε προέδρου, της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, τότε αντιπροέδρου, και του Γιώργου Κουτσολιούτσου, που παραμένει ακόμα και σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Σε εκείνο το βούλευμα, επικαλούμενος το πόρισμα της A&M και ένορκη κατάθεση στελέχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Ιωάννης Δραγάτσης τόνιζε πως «προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι η εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρία Folli Follie “έκτιζε” από το 2007, αλλά πιθανότατα και προγενέστερα, ψευδείς ισολογισμούς, μεταφέροντας ψευδή κέρδη, ψευδή ταμειακά διαθέσιμα, εικονικές πωλήσεις και ψευδή αποθέματα». Να σημειωθεί ότι έχει μεσολαβήσει η κατάθεση στη Δικαιοσύνη του πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου εις βάρος των ορκωτών της εταιρίας ECOVIS VNT.

Keywords
Τυχαία Θέματα