Ζήτησε χαρτίά για να γράψει (;) βιβλίο

Ζήτησε χαρτίά για να γράψει (;) βιβλίο26.10.2018Πρόσωπα

Πρώτη συνάντηση στη φυλακή για Γιάννο και Κουράκου. Τα κελιά τους, τα γεύματα και η «περιέργεια» για τις... τηλεκάρτες!

Το πρώτο τετ α τετ μέσα στη φυλακή είχαν χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να τους κρίνει προσωρινά κρατούμενους για την υπόθεση μίζας 2.800.000 ελβετικών φράγκων. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα

πραγματικότητα μέσα στη φυλακή και χθες μίλησαν για την πρώτη νύχτα τους στον Κορυδαλλό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον συνήγορό τους, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Γιάννος Παπαντωνίου πέρασε το βράδυ μόνος, σε ένα από τα υπόγεια κελιά της πτέρυγας όπου κρατήθηκαν οι τρομοκράτες της 17Ν.

Εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένος από τις εξελίξεις, λένε άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ωστόσο, φέρεται ότι προτιμά τη… μοναξιά του κελιού, που επελέγη για λόγους ασφαλείας, παρά να μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα με πολλούς κρατουμένους.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε γραφική ύλη και δεν αποκλείεται να καταγράψει τη δύσκολη και κορυφαία στιγμή της ζωής του σε ένα... βιβλίο. Ο χρόνος ασφαλώς είναι άπλετος και προσφέρεται για αυτοσυγκέντρωση και δημιουργία! Αλλωστε, ο κ. Παπαντωνίου είναι πολυγραφότατος και λίγες μόλις ημέρες προτού βρεθεί πίσω από τα κάγκελα παρουσίασε το νέο βιβλίο του με τον… προφητικό τίτλο «Αντιμέτωποι με το μέλλον».

Η Σταυρούλα Κουράκου κρατείται στην ισόγεια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών με ακόμη τρεις κρατούμενες για οικονομικά εγκλήματα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η παραμονή της στον Κορυδαλλό να γίνει πιο άνετη, καθώς μία από τις συγκρατούμενές της θα φύγει από το κελί.
Το μεσημέρι το μενού των φυλακών είχε μακαρόνια με κιμά, ενώ ο μάγειρας για το βράδυ είχε ετοιμάσει αρακά με φέτα. Αν και η είδηση της προφυλάκισής τους έπαιξε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, το ζεύγος Παπαντωνίου δεν είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει καθώς σε κανένα κελί δεν υπάρχει τηλεόραση. Σήμερα, λένε οι πληροφορίες, θα εγκατασταθούν οι τηλεοράσεις στα δύο κελιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της, αλλά και τις ώρες επισκεπτηρίου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δεχθούν σήμερα επίσκεψη από συγγενικό τους πρόσωπο, καθώς φέρεται ότι ζήτησαν λεπτομέρειες για τις ώρες επισκεπτηρίου των συγγενών.

Οι τηλεκάρτες, οι οποίες θεωρούνται πολύτιμες μέσα στις φυλακές, τράβηξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, ενώ φέρεται ότι ζήτησε και πληροφορίες για τα χρήματα που ενδεχομένως μπορεί να έχει στην κατοχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα