Το FBI ψάχνει τα ταχυδρομεία για να εντοπίσει τρομοδέματα

Το FBI ψάχνει τα ταχυδρομεία για να εντοπίσει τρομοδέματα26.10.2018Ειδήσεις

Τραμπ: Βάλτε τέλος στα «fake news». Συνεχίζονται οι αποστολές θανάτου

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Σε κατάσταση επιφυλακής εξακολουθούν να βρίσκονται για τρίτη ημέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά το μπαράζ αποστολής τρομοδεμάτων (αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί) που είχαν ως παραλήπτες στελέχη των Δημοκρατικών και άλλες προσωπικότητες. Μέχρι στιγμής τα πακέτα είναι τουλάχιστον οκτώ, με το τελευταίο να εντοπίζεται στην περιοχή της Τριμπέκα, στο εστιατόριο του Ρόμπερτ

ντε Νίρο.

Νωρίς χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, ενώ ακόμη δύο ύποπτα δέματα ταχυδρομήθηκαν και στη βουλευτή των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια Μαξίν Γουότερς, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το FBI, η περιοχή των επιθέσεων εκτείνεται από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη και από εκεί στη Φλόριντα. Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό των ιθυνόντων πίσω από τα εκρηκτικά πακέτα, ενώ και το FBI συμφωνεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στοχοποίηση

Ομως, εκρηκτικό έχει γίνει και το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ εξαιτίας των δεμάτων. Οι Δημοκρατικοί εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι «εγκρίνει τη βία», ενώ μεγάλα έντυπα και ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως οι «New York Times», το CNN και η «Washington Post», καταγγέλλουν ανοιχτά ότι οι στόχοι των εκρηκτικών δεμάτων είναι πολιτικοί που έχουν κατά καιρούς μπει στο στόχαστρο της εμπρηστικής ρητορικής των «δεξιών» του πολιτικού φάσματος.

Πιο τολμηρή, η «Washington Post» σχολίαζε: «Εν μέσω εμπρηστικής ρητορικής, οι στόχοι των λόγων του Τραμπ έγιναν και στόχοι βομβών».

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις «τρομακτικές και ποταπές ενέργειες», ενώ και ο Τραμπ, στη δεύτερη χρονικά αντίδρασή του για την τρομοκρατική απειλή, έπραξε το ίδιο, καλώντας όμως ταυτόχρονα τα μέσα ενημέρωσης να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες, τις συνεχείς επιθέσεις, τον αρνητισμό και τη μετάδοση συχνά ψευδών ειδήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα