Βεβήλωσαν εκκλησία στην Εύβοια - Εγραψαν τη λέξη «Εωσφόρος» μέσα στο Ευαγγέλιο!

Βεβήλωσαν εκκλησία στην Εύβοια - Εγραψαν τη λέξη «Εωσφόρος» μέσα στο Ευαγγέλιο! 26.10.2018Ρεπορτάζ

Εικόνες που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό...

Εγραψαν τη λέξη «Εωσφόρος» μέσα στο ιερό Ευαγγέλιο, γέμισαν τους τοίχους με βλάσφημα συνθήματα, σκόρπισαν τα δισκοπότηρα στο πάτωμα... Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν οι άγνωστοι και θρασύτατοι δράστες που βεβήλωσαν με άθλιο τρόπο τον Ναό της Παναγίας της Οξυλιθιώτισσας στην Εύβοια, φτάνοντας στο σημείο να γράψουν ακόμα και μέσα στο ιερό Ευαγγέλιο!

Οπως δείχνουν

οι φωτογραφίες που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τοπικά μέσα, στο Ευαγγέλιο οι δράστες έγραψαν τη λέξη «Εωσφόρος» και μάλιστα ανορθόγραφα... Την ίδια στιγμή, οι ιερόσυλοι συμπλήρωσαν το καταστροφικό έργο τους αναγράφοντας συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, όπως «δόξα τα λεφτά, έχουμε θεό», ενώ δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά έβαψαν και διάφορα σχήματα με σπρέι σε όλους τους τοίχους περιμετρικά του ναού.

Αστυνομικές έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη αντίκρισε τις άσχημες αυτές εικόνες η νεωκόρος του ναού, η οποία πήγε -όπως κάθε μέρα άλλωστε- για να καθαρίσει τον χώρο και να ανάψει τα καντήλια. Η γυναίκα ενημέρωσε αμέσως τον εφημέριο, που με τη σειρά του ειδοποίησε τον μητροπολίτη Καρυστίας και τις αστυνομικές Αρχές.

Από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κύμης, οι οποίοι προσπαθούν να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν για την υπόθεση, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης της πόρτας της εκκλησίας.

Οπως εκτιμούν οι Αρχές, οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας, καθώς φεύγοντας από το σημείο αφού είχαν ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο τους άφησαν πίσω τους τρία μπουκάλια με το σπρέι που χρησιμοποίησαν. Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στους θρασύτατους ιερόσυλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα