Λεμπιδάκης: «Ευχαριστώ» με δωρεά 30 περιπολικών

Λεμπιδάκης: «Ευχαριστώ» με δωρεά 30 περιπολικών 26.10.2018Πρόσωπα

Παρουσία της Ολγας Γεροβασίλη η προσφορά του επιχειρηματία

Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και με την παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο η τελετή παράδοσης της δωρεάς της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Αστυνομία της Κρήτης.

Σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσει

έμπρακτα τους άνδρες της Αστυνομίας για την αίσια έκβαση που είχε η πολύμηνη ομηρία του επιχειρηματία, η οικογένεια Λεμπιδάκη προσέφερε συνολικά 30 περιπολικά στις αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης.

Φανερά συγκινημένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, περίπου έναν χρόνο μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, ευχαρίστησε με δακρυσμένα μάτια και το χέρι στην καρδιά όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του. Από την πλευρά της, η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην αξιόπιστη δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη και στον τρόπο με τον οποίο ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη, την οποία και συνεχάρη, και πάλι, για το πολύτιμο έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας απήχθη κοντά στο σπίτι του στα Καλέσια Ηρακλείου, αργά το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου 2017, από ομάδα κακοποιών, η οποία αρχικά ζήτησε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την απελευθέρωσή του. Ακολούθησαν έξι μήνες αγωνίας αλλά και στενής συνεργασίας της Αστυνομίας με την οικογένειά του. Τελικά, στις 2 Οκτωβρίου Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση σε μάντρα αυτοκινήτων έξω από το Ρέθυμνο, όπου βρήκαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε συλλήψεις.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η δίκη για την απαγωγή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους συνολικά 12 απαγωγείς του, αφού προστέθηκαν πέντε στους αρχικούς επτά. Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς περιλαμβάνει τις πράξεις διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης αλλά και της παράνομης οπλοφορίας και κατοχής πολεμικού όπλου, με τις τέσσερις κατηγορίες να έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα