Αριστερή… αντιπολίτευση στη ΔΗΜΑΡ

Συλλογικότητα “αντιπολίτευσης” δημιουργείται στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το όνομα «Αριστερό Δίκτυο», με τους διαφωνούντες να κάνουν από δω και πέρα τις παρεμβάσεις τους εντός και εκτός της ΔΗΜΑΡ.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ροές στο Γκάζι, παρευρέθηκαν εκτός από τους βουλευτές κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

όπως η κυρία Σοφία Ανδριοπούλου, ο κ. Θράσος Φωτεινός, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, παλιά στελέχη του χώρου όπως οι κ.κ. Θόδωρος Μαλικιώσης και Μίμης Μαρκάκης ενώ μήνυμα έστειλαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Βαγγέλης Ζορκάδης και Χρήστος Σταυρόπουλος, ενώ στη σύσκεχη συμμετείχαν και στελέχη από το χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ακόμη «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Στέφανος Μπαγεώργος και Θανάσης Ζαχαρόπουλος, εκ των στελεχών που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ, διαφωνώντας με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.

Κατά τη σύσκεψη, η οποία αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσοι θέλουν να συνδιαμορφώσουν τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, έγινε η αποτίμηση της πεντάμηνης κυβερνητικής θητείας αφενός και η πολιτική διεξόδου από την κρίση αφετέρου.

Με την εισήγησή του ο Ανδρέας Νεφελούδης, συνόψισε το πλαίσιο της άποψης της μειοψηφίας, δυόμισι χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς και πέντε μήνες μετά την απόφαση στήριξης στην κυβέρνηση.

Όπως εκτιμά συγκεκριμένα η ομάδα, βασικό χαρακτηριστικό της 5μηνης διακυβέρνησης είναι η πλήρης αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που τη στηρίζουν, αλλά και της προγραμματικής τους συμφωνίας, με την ακολουθούμενη πολιτική. «Είναι η πολιτική που υπαγορεύεται από την «τρόικα», η πολιτική των μνημονίων, η πολιτική της λιτότητας, που έχει σαν αποτελέσματα την ύφεση, την ανεργία, την πτώση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος από την κρίση, στο, κατά το δυνατόν, προβλέψιμο μέλλον, ενώ παράλληλα, δεν απομακρύνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και την έξοδο από την ευρωζώνη», σημειώνουν οι ίδιοι.

Επίσης θεωρούν πως η πολιτική αυτή δεν είναι αποτέλεσμα «λανθασμένης εκτίμησης» και «λάθους συνταγής» αλλά μια «ακραία νεοφιλελεύθερη επιλογή, που έχει στόχο την δημιουργία φθηνής αγοράς εργασίας στην Ευρώπη και μετατροπής σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, της χώρας, στο σύνολό της».

Και όλα αυτά είναι, όπως σημειώνουν, σε ριζική αντίθεση με όσα είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν διατυπώσει η ΔΗΜΑΡ. Οι μόνες «μεταρρυθμίσεις», σύμφωνα με τη μειοψηφία, είναι «οι απολύσεις, μέσω διαθεσιμότητας, στο δημόσιο τομέα, η εκποίηση των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας και η αποδιάρθρωση του δημόσιου τραπεζικού πυλώνα που έθετε ως κύριο μοχλό αναθέρμανσης της οικονομίας η ΔΗΜΑΡ».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα