Νέα σειρά διαλέξων στις ΗΠΑ για τον Γιώργο Παπανδρέου

Πριν από έναν μήνα, παρότρυνε όλους να μην κρύβονται, να μην φοβούνται και να μην κατακρίνουν αυτούς που δίνουν την μάχη για την Ελλάδα διεθνώς. «Η Ελλάδα χρειάζεται φωνές. Και πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς και δημοσιογράφους και κάθε επαγγελματία που με την αξία του μπορεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό που κάποιοι ήθελαν να περάσουν», είχε πει από το βήμα του διήμερου πολιτικοεπιστημονικού

συμποσίου του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Από εκεί απάντησε και σε όσους τον κατακρίνουν που ταξιδεύει, «ενημερώνοντάς» τους ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με παρρησία τις αρχές του σε όλο τον κόσμο, αφιερώνοντας τις δυνάμεις του για να κερδίσει μάχες για τον τόπο μας και τη Δημοκρατία.

Το προανήγγειλε και το κάνει. Από αύριο Τρίτη ξεκινά ο νέος κύκλος ομιλιών του πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό, με το matrix24.gr να σας έχει ήδη ενημερώσει για τις οκτώ διαλέξεις που θα δώσει σε ισάριθμα πανεπιστήμια και ιδρύματα των ΗΠΑ.

Αύριο, λοιπόν, θα βρεθεί στην Μινεσότα, όπου στο πλαίσιο του St.Louis Speakers Series του Maryville University, θα μιλήσει στο Powell Hall για την κρίση και τις επιπτώσεις της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τον κόσμο, τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται σε ΕΕ και διεθνώς με στόχο την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ευρώπη και τις κοινές πολιτικές που απαιτούνται στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα θίξει για άλλη μια φορά την ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων, την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών και των οίκων αξιολόγησης, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, θα μιλήσει για την ανάγκη δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων αντί τις αυστηρής λιτότητας και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας που την καθιστούν πόλο επενδύσεων.

Πρόκειται για τη διάλεξη που θα ανοίξει μία από τις «σειρές ομιλητών» (Speakers Series) αμερικανικών πανεπιστημίων, στις οποίες θα συμμετάσχει. Κάθε τέτοια «σειρά ομιλητών» αποτελείται από επτά προσωπικότητες ανά τον κόσμο που δίνουν μία διάλεξη σε κάθε πανεπιστήμιο μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου, με την τιμή του εισιτηρίου για να ακούσει κανείς και τους επτά στοχαστές να κυμαίνεται μεταξύ 250-500 δολαρίων. Το κύρος των «σειρών ομιλητών» διασφαλίζουν κάθε φορά οι προσωπικότητες που συμμετέχουν. Ενδεικτικό είναι ότι σε αυτή την πρώτη επτάδα του Maryville University, τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό ακολουθούν ο κορυφαίος συγγραφέας Bill Bryson, ο συνιδρυτής της Apple Computer Inc, Steve Wozniak, η πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Olympia Snowe, ο θρυλικός δημοσιογράφος του CBS, Dan Rather και η βραβευμένη με Πούλιτζερ ιστορικός, Dorin Kearns Goodwin.

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στο Heinz Hall στο πλαίσιο του Pittsburgh Speakers Series του Robert Morris University, ενώ πέντε μέρες αργότερα στις 14 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στο «Speakers Series» του Widener University στη Φιλαδέλφεια. Ακολουθούν ανάλογες εκδηλώσεις των Stevenson University και Lesley University, σε Βαλτιμόρη και Βοστόνη αντίστοιχα, στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα