ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

09:55 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, το διαζύγιο στη σχέση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Παναθηναϊκό φαίνεται να είναι μία πιθανή εξέλιξη. Τι πραγματικά χωρίζει τις δύο πλευρές;

Τα προηγούμενα χρόνια η ανανέωση του συμβολαίου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Παναθηναϊκό ήταν υπόθεση πέντε λεπτών. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι τελείως διαφορετικά.

Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο πολυνίκης κόουτς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα τρέχει όλα τα θέματα της ομάδας, προέκυψε διάσταση απόψεων ως τον προϋπολογισμό ενόψει της νέας σεζόν. Η διοίκηση αρχικώς

πρόσφερε 10εκ, εν συνεχεία ανέβηκε στα 12 αλλά ο Ομπράντοβιτς επέμεινε στα 16.

Είναι όμως πράγματι αυτό το μεγάλο εμπόδιο που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι δύο πλευρές για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους; Και ναι και όχι. Αποτελεί κοινό τόπο ότι ο Ομπράντοβιτς επιθυμεί να δουλεύει με υψηλά μπάτζετ τα οποία του εξασφαλίζουν έτοιμους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες και όχι αθλητές υπό διαμόρφωση. Ο Ζοτς, κατά γενικά ομολογία, δεν είναι ο τύπος του προπονητή που θα δουλέψει με νέους παίκτες και θα περιμένει τα αποτελέσματα της δουλειά του. Θέλει αθλητές έμπειρους τους οποίους απλά εντάσσει στο σύνολο και βελτιώνει τη λειτουργία τους μέσα σ΄ αυτό.

Ένα μπάτζετ της τάξης των 12 εκατομμυρίων σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει στροφή στις μικρές ηλικίες και θα πλησιάσει περισσότερο το φετινό επιτυχημένο μοντέλο του Ολυμπιακού ο οποίος με 8εκ καθαρά σάρωσε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μόνο που ο Ομπράντοβιτς δεν είναι Ίβκοβιτς και το αντίθετο.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Σέρβος προπονητής διακατέχεται από μία καχυποψία για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Όσοι γνωρίζουν καλά τον κόουτς των πράσινων, μπορούν να βεβαιώσουν ότι το εξώφυλλο της εφημερίδας Πράσινη την επομένη της ήττας από το Μαρούσι (πετάξτε τις φανέλες) για την Ευρωλίγκα το 2010 δεν έχει ξεχαστεί. Εκείνο το πρωινό ο Ομπράντοβιτς έφτασε στα όριά του και λίγο έλειψε να αποχωρήσει. Τον συγκράτησαν πολύ καλοί του φίλοι μετά από επίπονες προσπάθειες.

Δύο χρόνια μετά φαίνεται ότι το γυαλί στις σχέσεις των δύο αντρών δεν έχει ξανακολλήσει. Διαφορετικά συναισθήματα φαίνεται ότι τρέφει ο Ομπράντοβιτς για τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο και άλλα για τον Δημήτρη (υιό του πρώτου). Σε κάθε περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη Δευτέρα στο νέο ραντεβού των δύο πλευρών-Αν όμως η διοικητική πλευρά δεν ανεβάσει το ποσό του προϋπολογισμού, δύσκολα θα υπάρξει θα υπάρξει συμφωνία, όσες μετοχές της ΚΑΕ και αν προσφέρει η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο Σέρβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα