ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

09:40 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ένα υπερθέαμα με υπαρξιακές πινελιές («Προμηθέας») και μια υπέροχη συγκινητική και ασυμβίβαστη ερωτική ιστορία («Το βαθύ μπλε του έρωτα») θα μονοπωλήσουν τις κινηματογραφικές συζητήσεις τις επόμενες μέρες. Ωστόσο υπάρχουν και το «Ο έρωτας κρατάει τρία χρόνια» και το «Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ» που είναι εξαιρετικά.

Προμηθέας (Prometheus)

Του Ρίντλεϊ Σκοτ. Με τους: Νούμι Ραπάς, Σαρλίζ Θέρον, Μάικλ Φασμπέντερ, Άιντρις Έλμπα, Γκάι Πιρς κ.ά. Διάρκεια: 2 ώρες και 4 λεπτά.

Η φιλοδοξία του Ρίντλεϊ Σκοτ είναι ασυγκράτητη. Ένας

από τους μεγάλους Αμερικανούς σκηνοθέτες των τελευταίων 30 ετών, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του μερικές από τις καλύτερες ταινίες στον χώρο της επιστημονικής φαντασία σαν τα «Alien» και «Blade Runner», επιστρέφει στο είδος που ο ίδιος καθιέρωσε. Με το «Προμηθέας» δημιουργεί μια ρηξικέλευθη μυθολογία, στην οποία μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη. Τα στοιχεία  αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα για να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής. Ζοφερή αφήγηση σε κλειστοφοβική ατμόσφαιρα για την δημιουργία της έμβιας ζωής ως προϊόν ενός ανώτερου και ιδιοτελούς έλλογου κόσμου. Από τη μία η δυνητική φουτουριστική αναζήτηση των αιώνιων υπαρξιακών προβληματισμών μας «ποιος είμαι, γιατί είμαι εδώ και πού πάω;» και από την άλλη οι σοκαριστικές έννοιες του «ανάστροφου» Δαρβινισμού και η υπονόμευση της «Γένεσης» από τη Βίβλο. Κάτι ανάμεσα σε εφετζίδικο  blockbuster και σε  σοφιστικέ ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο τελειομανής Ρίντλεϊ Σκοτ παίρνει ως δεδομένο τον μύθο όλων των «Alien» που έχουν προηγηθεί και απογειώνεται με ένα έξοχα κατασκευασμένο διαστημόπλοιο για να εντοπίσει τον ιδανικό πλην αφιλόξενο πλανήτη απ’ όπου προέρχονται οι θεοί που δημιούργησαν την ανθρωπότητα. Η ασύλληπτη φωτογραφία και η υποβλητική μουσική επεκτείνουν την αίσθηση μυστηρίου, την υπαρξιακή αγωνία του μύθου και την αξιοπιστία του θρίλερ. Εξαίσιος  ο Μάικλ Φασμπέντερ, στο ρόλο του ψυχρού, ανέκφραστου και μυστηριώδους ρομπότ «Ντέιβιντ», ικανοποιητική η Νούμι Ραπάς ως αρχαιολόγος που επιβιβάστηκε στον «Προμηθέα» μαζί με ερευνητές και μισθοφόρους, άψογη η Σαρλίζ Θερόν ως παγερή και κρύα ρέπλικα, μακιγιαρισμένος ως αιωνόβιος γέρος χρηματοδότης ο Γκάι Πιρς και πειστικός στο ρόλο έκπληξη του κυβερνήτη της πτήσης ο Άιντρις Έλμπα. Από πλευράς δραματουργίας ο σκηνοθέτης πατώντας στα χνάρια των «Alien» θέλησε φιλοσοφικά να τα ξεπεράσει, ανιχνεύοντας την ενδιαφέρουσα υπόθεση ότι τελικά μήπως τα τέρατα είμαστε εμείς και τα Aliens γέννημα του ανθρώπου.

Το βαθύ μπλε του έρωτα (The Deep Blue Sea)

Του Τέρενς Ντέιβις. Με τους: Ρέιτσελ Βάις, Τομ Χίντλστον, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Άν Μίτσελ κ.ά. Διάρκεια: 1 ώρα και 38 λεπτά.

Μια υπέροχα συγκινητική  ερωτική ιστορία μιας γυναίκας που ρισκάρει τα πάντα για τον άντρα που αγαπά. Μια οδυνηρή ανίχνευση της αναξιόπιστης φύσης του πάθους και της αγάπης. Και τα

Keywords
Τυχαία Θέματα