ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ

09:16 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Για « τρία προεκλογικά κόλπα προκειμένου να περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα»  κατηγόρησε χθες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σφοδρή επίθεση στη Συγγρού για το περίφημο σποτ με τα παιδάκια.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε στο κόκκινο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατηγόρησε τη Συγγρού ότι με το προεκλογικό της σποτ που δείχνει την τάξη ενός σχολείου την «εποχή της δραχμής», δείχνει τον «πολιτικό και ηθικό ξεπεσμό της». «Τώρα η ΝΔ παίζει και με τα παιδιά μας. Αφαίρεσε το μέλλον τους με το Μνημόνιο. Προσβάλλει και την αξιοπρέπειά τους με την προπαγάνδα της. Εκμεταλλεύεται την αθωότητά τους για να κινδυνολογήσει. Δεν έχει τέλος ο πολιτικός και ηθικός ξεπεσμός της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ότι «έπαιξαν τα ρέστα τους και έχασαν».

Παράλληλα, χρέωσε στα δύο –πάλαι ποτέ- κόμματα εξουσίας ότι είχαν επινοήσει τρία προεκλογικά κόλπα για να περάσουν από την «πίσω πόρτα» το Μνημόνιο στις 17 Ιουνίου. «Το πρώτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ως δεύτερο κόλπο περιέγραψε τη «δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», κατηγορώντας τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι «κινδυνολογούν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του Μνημονίου».

«Το τρίτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου», κατέληξε, μιλώντας στην Ελευσίνα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Σπάρτη και αναμένεται να εξαπολύσει νέα σκληρή επίθεση στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Μία… πρόγευση έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας για τον πρόεδρο της ΝΔ:  «Παραληρεί και μας συκοφαντεί ο κ. Σαμαράς. Πότε ως νεοκομμουνιστές. Πότε ως υπερασπιστές της τρομοκρατίας. Πότε ως πολιτικούς φίλους των κουκουλοφόρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα