ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ FACEBOOK

09:40 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση: Το κοινωνικό δίκτυο Facebook, σύμφωνα με την αρχική πηγή δημοσίευσης που ήταν η Wall Street Journal, εξετάζει το ενδεχόμενο της  ανάπτυξης τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί για να δοθεί πρόσβαση σε ανηλίκους  χρήστες!

Για να γίνει βέβαια αυτό προαπαιτούμενο είναι η αύξηση των εγγυήσεων ασφαλείας στον κυβερνοχώρο για τους ανήλικους περιηγητές και οι όροι γονικής επίβλεψης. Για τη δημιουργία όμως των νέων δεδομένων απαιτείται μία νομοθετική

βάση στο πλαίσιο της εξέλιξης του δικαίου της τεχνολογίας, ώστε οι νόμοι να μην μένουν κενό διαδικτυακό γράμμα…

Ένας από τους μηχανισμούς που εξετάζονται από το Facebook είναι η σύνδεση λογαριασμού γονέα και παιδιού,ή η διεύρυνση των εξουσιών του λογαριασμού του γονέα, ώστε να μπορεί να καθορίσει εκείνος ποιόν θα κάνει το παιδί «φίλο» στο κοινωνικό δίκτυο και τί εφαρμογές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς απαγορεύεται, τουλάχιστον τυπικά, η χρήση του Facebook από ανηλίκους, κάτω των δεκατριών ετών. Στην πράξη όμως, δεν συμβαίνει αυτό. Πολλοί ανήλικοι χρήστες παρακάμπτουν τον περιορισμό και για να ανοίξουν ένα νέο προφίλ αρκεί να επιλέξουν ημερομηνία γέννησης που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική τους ηλικία . Το γεγονός ότι τα παιδιά φορτώνονται με χρόνια για να … κτίσουν το διαδικτυακό τους προφίλ δεν μειώνει τους ενδεχόμενους κινδύνους καθώς δεν καταφέρνουν να αποφύγουν την αποθήκευση των προσωπικών τους δεδομένων από το κοινωνικό δίκτυο. «Οι πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν ηλικιακοί περιορισμοί στην χρήση υπηρεσιών στο διαδίκτυο, ιδίως όταν οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να αποκτούν πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες που βρίσκονται στο ίντερνετ. Είμαστε σε διαρκή διάλογο με νομοθετικά σώματα και κυβερνήσεις για να βρούμε λύση στο πώς θα βοηθήσουμε καλύτερα τους γονείς στην δημιουργία ενός προστατευμένου ψηφιακού περιβάλλοντος για τα παιδιά τους», σχολίασε εκπρόσωπος του Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα