ΑΕΚ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ διαθέτει τούτη την ώρα το χειρότερο ρόστερ από τις 16 ομάδες της Superleague και η ανάγκη ενίσχυσης φαντάζει επιτακτική. Οι περιπτώσεις των Μόρα και Μάντζιο φαντάζουν ιδανικές.


Με τον περιορισμό που της επιβλήθηκε στις μεταγραφές ως μη αδειοδοτημένη ΠΑΕ, η ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει μόλις τρεις παίκτες μεγαλύτερους από 24 χρονών.

Ο Βαγγέλης Βλάχος θα ήθελε να υπογράψει τουλάχιστον διπλάσιους, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε την οικονομική ούτε τη νομική.

Απολύτως λογικά το βάρος έχει πέσει στις υποθέσεις του Βαγγέλη Μόρα και του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο πρώτος έζησε την ΑΕΚ σε πολύ καλύτερες εποχές και έχει δεθεί με την ομάδα. Μετά από αρκετά χρόνια καριέρας στην Ιταλία που τον ωρίμασαν αγωνιστικά, ο Ελληνας στόπερ θέλει να επιστρέψει για να αποτελέσει τον ηγέτη της Ενωσης στο χώρο της άμυνας.

Με τον Βαγγέλη Μάντζιο το φλερτ κρατάει τουλάχιστον τρία χρόνια, όμως στο τέλος κάτι πάντοτε χαλάει. Αυτή τη φορά οι πιθανότητες συνεργασίας φαντάζουν αυξημένες αν και η ΑΕΚ δεν μπορεί να δώσει πολλά χρήματα ούτε καν 100.000 ευρώ ετησίως. Ο Ελληνας φορ περιμένει προτάσεις και από το εξωτερικό όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει φτάσει προσφορά που να τον ικανοποιεί.

Το παλεύει ο Δημητρέλος

Οφείλουμε σ΄αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΕΚ, τυπικά τουλάχιστον, δεν μπορεί να κάνει ακόμη καθώς δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα αξιώνοντας προσωρινές φορολογικές ενημερότητες για όσες ομάδες διαθέτουν παρόμοιο πρόβλημα.

Ο Δημητρέλος έχει, έστω και νοερά στο πλευρό του ακόμη και το συνδρομητικό κανάλι. Μία πιθανή χρεωκοπία (άρα και υποβιβασμός της ΑΕΚ) θα μείωνε αισθητά την ήδη μειωμένη εμπορικότητα του πρωταθλήματος κάτω που στη Νοva δεν θέλουν καν να σκέφτονται. Από κοντά παρακολουθούν την υπόθεση και οι τακτοποιημένες ΠΑΕ οι οποίες ξέρουν καλά ότι ένας πιθανός υποβιβασμός της ΑΕΚ θα περιορίσει αισθητά τα κέρδη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ηδη, άλλωστε, η Nova έχει προτείνει μείωση 25% στο τρέχον συμβόλαιο που την δεσμεύει με τη Λίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα